26 черв. 2013 12:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Політика
0

43

0

Чому вінницьку комуністку Калетник непокоїть продаж одного з найбільших медіа-холдингів

Чому вінницьку комуністку Калетник непокоїть продаж одного з найбільших медіа-холдингів

Оксану Калетник турбує що Борис Ложкін продав «Український медіпхолдинг»

 


Чому вінницьку комуністку Калетник непокоїть продаж одного з найбільших медіа-холдингів

Продаж «Українського медіахолдингу» містить в собі відразу кілька важливих факторів, у тому числі досить тривожних, що стосуються розвитку всієї України. Таку думку висловила народний депутат від КПУ Оксана Калетник, повідомляє прес-служба народного депутата.

«Для мене не став подивом продаж холдингу. Сьогодні він дійсно на піку свого розвитку: має талановитий колектив, всі бізнес-процеси системного і грамотного управління чітко налагоджені. Про те, що холдинг не є «дутою бульбашкою», свідчить той факт, що у Бориса Ложкіна були різні партнери і це був дійсно бізнес, а не політика, - коментує О.Калетник. - Коли я вперше зустріла в 1990-их роках Бориса Ложкіна у Харкові в рекламному агентстві «Піраміда», і після цієї зустрічі народилося видання «Теленеделя», було зрозуміло, що він піде далеко в хорошому сенсі цього слова. Він дуже хороший аналітик, він креативний, він не просто любить те, що робить, а вміє об'єднувати талановитих, грамотних людей. Завдяки цьому народжувалися чудові видання».

За словами парламентарія, для інвестора нормально створити щось вартісне з нуля і потрібно мати силу характеру це продати. «Я не знайома з покупцем УМХ. Знаю тільки, що це молодий бізнесмен, який створює лідируючі, безкомпромісні структури на різних напрямках бізнесу», - підкреслила вона.

Проте, на думку Оксани Калетник, сьогодні в Україні все більше людей, які продають або згортають свій бізнес. «А це вже тривожний сигнал. Перед нами знову постало питання: чи зможе країна розвиватися і бути сильним гравцем на міжнародній арені без середнього класу? Адже сьогодні ми бачимо тенденцію, коли середній клас воліє все розпродати, купити квиток на літак і відправитися в ті країни, в ту економіку, де їх більше влаштовують закони і все інше. І якщо держава не здатна почути цей тривожний сигнал, то вона ризикує незабаром перетворитися на транзитний пункт між центрами ділової активності. Те, що середній бізнес покидає цю країну масово, говорить про те, що провідним у виборі шляху розвитку економіки далі стане великий капітал. Але і в цьому таборі останнім часом змінюються основні гравці. І якщо вони не зможуть консолідуватися, їх різношерсті інтереси і різниця конфігурацій всередині бізнес-груп розірвуть і їх, і країну, в тому числі в конфліктах між собою», - вважає депутат.

ВИННИЦА.info

 


0
0