2 лип. 2013 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Політика
0

79

0

Домбровський шукає правди щодо відібраного мандату вже у Євросуді

Домбровський шукає правди щодо відібраного мандату вже у Євросуді

2 липня екс-губернатор Вінниччини відправив до Європейського суду з прав людини відповідн заяву


Домбровський шукає правди щодо відібраного мандату вже у Євросуді

Народний депутат від Вінниччини Олександр Домбровський 2 липня звернувся до Європейського суду з прав людини у зв’язку з позбавленням його мандата народного депутата.

Про це повідомляє пре-служба Олександра Домбровського.

«На жаль, я вважаю неможливим урегулювати спірні правовідносини з залученням національних судових органів, враховуючи, що останні дискредитували себе ухваленням неправосудних за своєю природою рішень та створили небезпечні для держави прецеденти, порушуючи Конституцію України.  Враховуючи, що національні суди України продовжують практику грубого порушення норм права, в тому числі Конвенції про захист прав і основних свобод людини, я змушений звернутися до Європейського суду з прав людини, - пояснює Олександр Домбровський своє рішення.

Домбровський нагадує, що 14 листопада 2012 року Вищий адміністративний суд України прийняв Постанову, якою підтвердив рішення ЦВК про  визнання законності обрання Олександра Домбровського  народним депутатом України.

«У Постанові ВАСУ було зазначено, що це рішення остаточне і оскарженню не підлягає. А вже 8 лютого той самий Вищий адміністративний суд України ухвалює рішення, протилежне попередньому за своїм змістом, - визнаючи недостовірними результати  виборів народних депутатів України  в одномандатному виборчому окрузі № 11», - зазначає Домбровський.

Після рішення Вищого адміністративного суду України від 8 лютого 2013 року  Олександр Домбровський заявляв, що  вірить у те, що абсурдність і протизаконність таких судових протиріч  будуть визнані та врегульовані в  Україні.

«Я  прихильник того, щоб  Україна свої внутрішні політичні проблеми  вирішувала сама, всередині країни. Звісно, може скластися така ситуація, коли політичне рішення буде домінувати над здоровим глуздом, над Конституцією, над законом.  В такому випадку я не виключаю, що все-таки звернуся до Європейського суду», - додає Домбровський.

Саме такий випадок і настав:  за незаконним рішенням ВАСУ від 8 лютого судами було прийнято ще два неправосудних рішення: Ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 21 червня 2013 року та Постанова Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 червня 2013 року за позовами  проти Голови Верховної Ради України.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0