20 лют. 2013 13:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Політика
0

61

0

Фурман просуває у Вінницьку облраду від «Свободи» таємного агента компартії?

Фурман просуває у Вінницьку облраду від «Свободи» таємного агента компартії?

Кандидат в депутати облради по Калинівському району від ВО «Свобода» Костянтин Васюк був членом КПРС та служив замполітом роти


Фурман просуває у Вінницьку облраду від «Свободи» таємного агента компартії?

У черговий фарс перетворюється боротьба вінницьких націоналістів «за місце під сонцем». Висунувши кандидатом в депутати Вінницької обласної ради калинівського підприємця Костянтина Васюка вінницька облорганізація ВО «Свободи» на чолі із Олексієм Фурманом, «трошки не дорозповіла» виборцям біографію свого висуванця.

Зокрема, калинівський «свободівець» Васюк у своїй біографії, яка надана обласній виборчій комісії написав, який у 1987 році з відзнакою закінчив Ленінградське вище військово-політичне училище, що з 1987 по 1992 рік він працював вчителем історії школи №7 міста Баку в Азербайджані.

Проте, знайдені нами факти свідчать про те, що саме у цей час Костянтин Васюк займав зовсім іншу посаду – був заступником командира роти по політичній частині (замполітом) у лавах Радянської Армії. Звільнився з армії Васюк у 1990 році у званні старшого лейтенанта. І це ще не все – з 1986 по травень 1991 року він був членом Комуністичної партії Радянського Союзу, куди вступив ще на 4-му курсі військового училища.

До речі, лише поодинокі випускники Ленінградського вищого військово-політичного училища мали змогу уникнути служби в армії, адже в цей навчальний заклад потрапляли лише за направленням Комітету державної безпеки СРСР (КДБ). І як правило його випускники ставали замполітами у військових частинах Радянського Союзу.

Цікаво, чи знають про «такий бойовий шлях» свого одно партійця у лавах «Свободи», адже Васюк очолює Калинівську міську організацію партії, і потрапити на цю посаду він міг тільки після ретельної перевірки та особистої згоди лідера партії Олега Тягнибока.

Нагадаємо, що 24 лютого вінницька облорганізація ВО «Свободи» висунула своїм кандидатом в депутати Вінницької обласної Ради по мажоритарному округу №14 у Калинівському районі підприємця Костянтина Васюка, який очолює Калинівську міську організацію «Свободи» та є депутатом Калинівської міськради.

Наприкінці грудня 2012 року Вінницька обласна виборча комісія призначила перевибори двох депутатів обласної ради замість тих, які склали свої повноваження у зв'язку з обранням до Верховної Ради на 24 лютого 2013 року. Зокрема, облвиборчком призначив вибори в мажоритарних округах № 3 (Бершадський район) і № 14 (Калинівський район) замість депутатів Григорія Заболотного та Олександра Домбровського, які склали повноваження у зв'язку з обранням до Верховної Ради.

ВИННИЦА.info


0
0