23 квіт. 2012 03:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

109

0

Природа приревнувала Порошенка до вінницького Фонтану

Природа приревнувала Порошенка до вінницького Фонтану

Не зважаючи на грозу і град у Вінниці розпочав роботу найбільший у Європі річковий фонтан. Із новою програмою та новими ефектами


Природа приревнувала Порошенка до вінницького Фонтану


Хоча офіційне відкриття фонтану було заплановане на 20:00, велика частина городян не стала чекати вечора й вже удень займала місце на набережній «Рошен». Їх цікавість розігрівали два величезних крани, які розташувалися обабіч дороги біля сцени, якраз навпроти Фонтану. Вже близько 19-ї години, щоб дістатися прес-майданчика вінницьким та столичним журналістам доводилося протискатися щільними рядами людей, або йти в обхід. Перед початком святкового дійства «батько» Вінницького Фонтану – Петро Порошенко разом із головою облдержадміністрації Миколою Джигою та мером Володимиром Гройсманом вирішили «відкрити» завіси таємниць нового сезону роботи фонтану.

І це їм вдалося. Виявилося, що за неповних чотири місяці 2012 року Вінницький Фонтан став ще модерновішим. У нього з’явилися три додаткових лазерних системи, що значно збільшують кількість спецефектів, а також прокладені додаткові кабельні системи, встановлено акустичні системи й допоміжні системи звуку, що посилюють якість і сприйняття самої шоу-програми фонтану.

- Благодійний Фонд Петра Порошенка й кондитерська корпорація Roshen вклали в набережну й фонтан Рошен додатково 6,5 млн. гривень», - повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі та ініціатор встановлення у Вінниці Фонтану Петро Порошенко, і відразу додав: - Ми можемо стверджувати, що фонтан став справжньою візитівкою не лише нашого міста, а й візитівкою України. Нещодавно будучи в Йорданії з державним візитом Король Йорданії подарував мені книгу арабською мовою, яка була видана після відвідання їх фахівцями України. У книзі була єдина картинка, присвячена Україні – це був наш вінницький фонтан.

Розповісти більш детальніше про технічні новинки та нову програму Порошенко не встиг, бо природа, мабуть, приревнувала його до вінничан, за привертання до відкриття Фонтану великої уваги городян і окропила усіх рясним дощем, який завершився градом.


У небо піднялись 16 барабанників

Проте капризи погоди не змогли розігнати вінничан з Набережної, а організатори пристосувались до зміни погодних умов і продовжили святкову програму.

Зазвучав барабанний дріб і у натовпі глядачів з’явилися розмальовані артисти із барабабанами, які одразу додали драйвового настрою усім. Артисти вуличного театру Mobilissimo, пройшовши рядами вінничан, зайняли своє коронне місце – вони, підвішені на каруселях велетенськими кранами піднялись над головами городян на висоту 30-40 метрів. При цьому не переставали бити у барабани. Такого дійства більшості глядачів ще не доводилося бачити, тож захоплення і настрій швидко поширилися рядами незважаючи, що багатьом довелося промокнути під дощем до нитки.


Порошенко зник прямо на сцені

А потім вінничан чекало ще одне шоу, в якому взяв участь безпосередній «винуватець свята». На сцені з’явився величезний короб, у який запрошений чарівник люб’язно запросив залізти Петра Порошенка. Той не став сперечатися і його зачинили у коробці. А за кілька хвилин виявилось, що його вже нема там.

Знайшовся Порошенко аж за 500 метрів від місця зникнення, коли до ілюзіоністів підійшла одна з його дочок і забажала від нього повернути батька. Поява та повернення Порошенка відбувалось під барабанний дріб та дзвін коло колів у виконанні колективу «ArsNova».


Нова шоу-програма Фонтану

Ну а далі на вінничан чекало найголовніше дійство цього вечора – запуск Фонтану. У цьому питанні Порошенкові на підмогу прийшли власні діти. Вони разом відрахували у зворотному порядку від 10 до 0 і дали старт новому сезону роботи Вінницького фонтану.

Ну а фонтан настільки зачарував вінничан та гостей свята, що навіть 10-хвилинний феєрверк по його завершенню не «розігнав» зачарованих глядачів. Вони ще довго стояли усміхненими на набережній, а потім жваво обговорювали побачене по дорозі додому.

Як вдало зазначив вінницький губернатор Микола Джига, тепер життя у Вінниці ділиться – до відкриття Фонтану і в період роботи Фонтана. Ну а Порошенко вже хоче розвивати своє дітище далі і подумує перетворити свято відкриття та закриття сезону роботи фонтану на традиційний фестиваль.


ВИННИЦА.info



0
0