30 берез. 2023 15:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

270

0

Батюшка московського патріархату біля Лаври пригрозив побити палкою журналіста та забувся коли Великдень

Батюшка московського патріархату біля Лаври пригрозив побити палкою журналіста та забувся коли Великдень

Вінницьких священників на скандальних відео не видно


Батюшка московського патріархату біля Лаври пригрозив побити палкою журналіста та забувся коли Великдень

На території Києво-Печерської Лаври 30 березня людно. Представники московського патріархату не залишили Лавру попри те, що мали виїхати напередодні.

Вчора, 29 березня, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій з вірянами Вінницької єпархії їздили до столиці на «останній» молебень. Сьогодні вінницьких священиків на фото та відео в соцмережах не видно.

Проте, оприлюднені в мережах відео, заслуговують уваги щодо поведінки священнослужителів Лаври.

На одному відео монах штовхає дівчину журналістку, на іншому - архієрей УПЦ (МП) Павло погрожує побити чоловіка палкою. Потім підходячи до «пастви», як вони називають прихожан, вітається словами «Христос Воскрес».

Нагадаємо, що Великдень християни східного обряду у 2023 році відзначатимуть 19 квітня. За церковними традиціями вітаються словами «Христос Воскрес» від першого дня Пасхи протягом 40 днів до Вознесіння Господнього.

Передісторія подій в Лаврі

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» 10 березня направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) Української Православної Церкви попередження про розірвання Договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю. УПЦ (МП) має покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій з архієреєм УПЦ (московського патріархату) Павлом (Петром Лебідем) виступив проти повернення будівель і майна Лаври державі.

29 березня прихожани Вінницької єпархії УПЦ (МП) і митрополит Варсонофій приїхали до Києво-Печерської Лаври на «останній» молебень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео – «Україна зараз»