28 верес. 2022 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

150

0

На Вінниччині 21 медзаклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на COVID. Лікування на стаціонарі – безкоштовне

На Вінниччині 21 медзаклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на COVID. Лікування на стаціонарі – безкоштовне

У безоплатний перелік послуг входить також складання плану реабілітації та сама реабілітація в гострому періоду


 На Вінниччині 21 медзаклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на COVID. Лікування на стаціонарі – безкоштовне

Станом на 28 вересня у Вінницькій області 21 медичний заклад приймає пацієнтів хворих чи з підозрою на коронавірус. Лікування на стаціонарі людина отримує безкоштовно. У безоплатний перелік послуг входить також складання плану реабілітації та сама реабілітація в гострому періоду. Весь перелік послуг оплачує НСЗУ.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

«Якщо людина захворіла на COVID-19 і їй потрібна госпіталізація – усю медичну допомогу у стаціонарі вона отримає безоплатно. Всі дослідження, аналізи, лікування, медикаментозна терапія, медична допомога в умовах інтенсивної терапії, киснева терапія, респіраторна підтримка, знеболення на всіх етапах - безоплатні для пацієнта. Складання плану реабілітації та реабілітація в гострому періоді – також входять у безоплатний перелік послуг і оплачуються НСЗУ», – йдеться у повідомленні.

Для госпіталізації потрібне направлення від лікаря, доставлення бригадою екстреної медичної допомоги, або самозвернення у невідкладному стані.

Цього року до Програми медичних гарантій увійшов новий пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

У Вінницькій області цей пакет мають такі лікарні:

  • Гайсинська;
  • Жмеринська;
  • Могилів-Подільська;
  • Міська клінічна лікарня №1 м.Вінниці;
  • Вінницька обласна дитяча інфекційна лікарня;
  • Фтизіопульмонологічний центр;
  • Клінічний центр інфекційних хвороб.

Однак, госпітальна мережа закладів, які надають стаціонарне лікування хворим на COVID-19, не обмежуватиметься лише цими лікарнями. І сьогодні на Вінниччині 21 медичний заклад приймає пацієнтів хворих чи підозрою на коронавірус.

Якщо пацієнт із коронавірусом потрапить у заклад, який не має договору інфекційну готовність, то НСЗУ заплатить такій лікарні за іншим пакетом – «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19», за умови укладеного договору.

Пацієнту, що потрапив на стаціонар, має бути забезпечений первинний огляд. Далі пацієнту призначають необхідні дослідження, аналізи, тести, консультації.

Раніше ми писали, що у вінницьких закладах охорони здоров’я можна безкоштовно здати тест на COVID-19. Для цього, якщо є симптоми респіраторного захворювання, потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, головне фото hromadske