29 трав. 2023 10:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

1 хвилина читання

Економіка
0

756

0

На Вінниччині більше будуть вирощувати огірків та помідор

На Вінниччині більше будуть вирощувати огірків та помідор

У Вінницькій області цього року збільшили площі посівів під овочі, через те що велика кількість землі на Півдні України замінована


tomat

Про це в інтерв’ю повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«В нашій області приблизно 1,6 млн га посівних. Посівна на фініші. Ми збільшили кількість овочевих посівів, адже основний овочевий ринок був у Херсонській області. На півдні Вінниччини досить сприятливі кліматичні умови для врожаю помідор, огірків. Зменшили посіви кукурудзи і збільшили кількість окремих, видів, які визначило міністерство АПК. Проблем з пальним, засобами захисту рослин, добривами, в цьому році немає», - сказав Сергій Борзов.

Окрім того, дещо збільшено площі посівів під гречку, горох та овочів відкритого ґрунту – цибулі, моркви, перцю, баклажан.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

 

21 трав. 2023 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

1 хвилина читання

Економіка
0

2251

0
Фермери Вінниччини почали диверсифіковувати господарства, додаючи овочі до переліку культур

На сьогодні фермери Вінниччини почали диверсифіковувати господарства, додаючи до переліку вирощуваних культур овочі. Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація


32

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Сергій Здітовецький разом із фахівцями Департаменту агропромислового розвитку ОВА відвідав ТОВ «Аграрна Фрут Лука».

Під час робочого візиту присутні оглянули поля підприємства, де зараз висаджують розсаду перцю та баклажанів, яка була вирощена у власних теплицях.

Керівник підприємства Леонід Ліфвіров пояснив, що як тільки настали сприятливі умови, вони одразу спрямували зусилля на те, щоб у короткі терміни висадити розсаду. За його словами, це перший експериментальний проєкт з промислового вирощування перцю та баклажанів в умовах Вінниччини.

Крім цього, частина площ підприємства відведена під посів цибулі.

Овочі вирощуватимуться за інтенсивними технологіями на поливі.

Фермери Вінниччини почали диверсифіковувати господарства, додаючи овочі до переліку культур

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ВОВА