8 черв. 2023 14:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

4 хвилини читання

Економіка
0

1543

0

На Вінниччині проводять роботу з виявлення і вилучення землі, яка у власності росіян

На Вінниччині проводять роботу з виявлення і вилучення землі, яка у власності росіян

СБУ проводить роботу з протидії внутрішньому та зовнішньому ворогу під час російської агресії. Одним з напрямків Служби безпеки на сьогодні є виявлення на Вінниччині земельних ділянок, які належать громадянам російської федерації.


zakabluk denis

Про це під час брифінгу 8 червня повідомив речник УСБУ у Вінницькій області Денис Закаблук, відповідаючи на питання Вінниця.info, чи є в області майно росіян, яке конфіскується на користь держави.

«Вінницяпобутхім» – приклад активної взаємодії всіх органів державної влади.

Переважно майно, яке вилучалось, за рішенням суду або рішенням військової адміністрації, на початку військової агресії. Це були мінеральні добрива, які надавались вітчизняним сільгосппідприємствам для використання у посівній компанії.

Зараз ведеться робота щодо викриття активів, земельних ділянок, які належали громадянам росії, та за законом не мають бути у їх власності.

Щодо арештованих активів високопосадовців, то переважно вони знаходяться в інших регіонах. У Вінниці такого не зафіксовано», - сказав Денис Закаблук.

Він також уточнив, що земельні ділянки громадян росії на Вінниччині, це у переважній більшості приватна власність.

«Процедуру розпочали спільно з прокуратурою та органом державної влади, який регулює земельні відносини. Спільно з ними фіксуємо, щоб не було шкоди державі в сфері сільського господарства», - зазначив Денис Закаблук.

Нагадаємо, Вінницькою і Тульчинською окружними прокуратурами до суду подано позовні заяви про конфіскацію земельних ділянок у власність держави на території відповідно Літинської селищної громади (2 ділянки загальною площею 5,5 га), Крижопільської селищної громади (3 ділянки загальною площею 7 га) та Шпиківської селищної громади (1 ділянка площею 5 га).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

zakabluk denis 1

Служба безпеки проводить роботу щодо виявлення на Вінниччині земельних ділянок, які належать громадянам російської федерації.