29 трав. 2023 10:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

1 хвилина читання

Події
0

801

0

На Вінниччині судитимуть керівника охоронної фірми, який «відмив» з бюджету понад два мільйони гривень

На Вінниччині судитимуть керівника охоронної фірми, який «відмив» з бюджету понад два мільйони гривень

Керівнику, який привласнив та легалізував майже 2,5 мільйони гривень бюджетних коштів, загрожує 12 років позбавлення волі

 


09

Як повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області, зловживаючи службовим становищем, 52-річний обвинувачений протягом п’яти років вносив неправдиві відомості до документації з надання послуг з охорони одного із вінницьких комунальних підприємств, що давало йому змогу заволодівати частиною перерахованих його товариству з обмеженою відповідальністю коштів.

За словами начальника Вінницького райуправління поліції Віталія Курчика, досудовим розслідуванням встановлено, що під час подачі документів для участі в процесі проведення публічних закупівель зловмисник свідомо «збільшував» в десятки разів кількість працівників очолюваної ним фірми, які надаватимуть послуги з охорони. Зловмисник зловживав службовим становищем і вносив неправдиві відомості до договорів та інших офіційних документів, які він підписував в подальшому.

Таким чином фігурант злочинним шляхом привласнив 2,5 мільйони гривень бюджетних коштів.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Дії зловмисника слідчі Вінницького районного управління поліції кваліфікували за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - ілюстративна