25 трав. 2023 08:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Україна
0

846

0

Померла «королева рок-н-ролу» Тіна Тернер

Померла «королева рок-н-ролу» Тіна Тернер


Тіна Тернер померла після довготривалої хвороби у віці 83 років


Screenshot_2

24 травня у віці 83 років померла співачка Тіна Тернер. Останніми роками вона страждала від слабкого здоров'я — у 2016 році їй діагностували рак кишківника, а в 2017 році вона перенесла трансплантацію нирки.

Про це повідомляє The Guardian.

У заяві, зробленій у середу ввечері, йдеться: "Тіна Тернер, "королева рок-н-ролу", мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Куснахті поблизу Цюриха, Швейцарія. З нею світ втрачає музичну легенду і приклад для наслідування".

Хто така Тіна Тернер?

Анна Мей Буллок (справжнє ім'я співачки) народилася 26 листопада 1939 року в американському штаті Теннессі. Її батьки розлучилися, коли їй було 10 років. Вихованням дівчинки та її сестри займалася їхня бабуся. Після її смерті дочок забрала до себе їхня мати. Вони жили у Сент-Луїсі. Анні було тоді 16 років.

Там, у Сент-Луїсі, дівчина познайомилася з музикантом Айком Тернером. Він дозволив їй співати з ним у нічних клубах. Анні було 18 років. Незабаром їхній дует завоював популярність. Пісня A Fool in Love стала хітом у США. Айк зрозумів, що їм слід виступати разом. Так з'явився дует Ike&Tina Turner.

У 1962 році Айк і Тіна одружилися. Молода співачка виховувала чотирьох дітей — двох синів Айка, свого сина Крейга, якого вона народила від Реймонда Гілла, саксофоніста зі старої групи Айка, та їхнього спільного з Тернером сина Рональда. Хлопчик народився 1961 року до того, як його батьки одружилися.

1976 року співачка після чергового побиття втекла від чоловіка. За її словами, у неї було всього 36 центів і картка для заправки машини.

Тернер намагалася довгий час влаштувати сольну кар'єру. У 1978 році їй вдалося отримати розлучення. При цьому вона погодилася взяти на себе зобов'язання щодо всіх боргів Ike & Tina Turner. Натомість Айк дозволив зберегти колишній дружині сценічний псевдонім.

Померла «королева рок-н-ролу» Тіна Тернер

Знову повернутися на зірковий небосхил Тіні вдалося лише 1983 року. Вона записала пісню Let's Stay Together, яка потрапила до чартів не лише США, а і Європи.

Співачки вирішили допомогти інші відомі музиканти — Мік Джаггер та Марк Нопфлер. У 1984 році вона записала чудовий альбом Private Dancer, який приніс їй чотири премії «Греммі» та безліч інших музичних нагород. Було продано понад 20 млн копій цього диска.

Через п'ять років Тернер випустила інший супер альбом — Simply the Best. До нього увійшли її найкращі пісні.

Тіна прославилася також своїми саундтреками до популярних фільмів — We Don't Need Another Hero («Божевільний Макс 3»), GoldenEye («Золоте око» про Джеймса Бонда).

завантаження

Tina Turner - The Best