7 листоп. 2016 15:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

106

0

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі

 Посол Бельгії в Україні Люк Якобс дав пропозиції для покращення інвестиційної привабливості


Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі

 7 листопада у Вінниці перебуває Посол Бельгії в Україні Люк Якобс. Після відвідин Донецького університету, який сьогодні відзначає другу річницю переміщення з окупованих територій, Люк Якобс зустрівся з представниками обласної влади Вінниччини та міста. Говорили про економіку регіону, розвиток обласного центру, співпрацю та культурний обмін.

«Це вже мій другий візит до Вінниці. Вперше я був у місті в вересні минулого року на День міста. Позитивні враження, які в мене були від Вінниці і Вінницької області цього разу лише підтвердились. На додаток всіх економічних переваг, які Ви назвали. Я б хотів додати, що Вінниця стає центром саксофонної музики. Ми вчора відвідали надзвичайний концерт саксофоністів у Вінниці і я написав про це в себе в Фейсбуці і його далі перепостили в себе в Міністерстві закордонних справ Бельгії. Хочу сказати, що ми вже почали рекламувати Вінницю по всьому світу.

Мені надзвичайно приємно брати участь в церемонії відзначення другої річниці Донецького національного університету у Вінниці. Те що Вінниця прийняла університет це щедрий крок і ознака солідарності зі всіма українцями. Це той посил, який я буду передавати всім і розказуватиму про це в своїй столиці», - відзначив посол.

Під час зустрічі голова Вінницької ОДА Валерій Коровій відзначив позитивні зміни для підприємств-експортерів Вінниччини, які відбулись після підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Зокрема, навів у приклад збільшення експорту до Європи продукції «Vioil».

«Як ви зазначили що ваші експорти в Бельгію підвищились з початку цього року. Це є результатом позитивного впливу угоди про Асоціацію. Деякі продукти, які ви зазначили, такі як олія, є важливим продуктом експорту для нашої країни, бо вони далі допомагають нам в розбудові наших морських портів. Сподіваємось, в подальшому побачимо збільшення транспортних потоків між Чорноморськими портами і портами Бельгії», - говорить посол Бельгії.

Для підвищення інвестиційної привабливості області, Люк Якобс подав ідею створити офіс регіонального представництва Вінниччини в Брюсселі.

«Вінниці було б непогано особисто рекламувати себе. Наприклад, особисто зробити представницький офіс в Брюсселі. Я знаю, Польща і Німеччина мають регіональні представницькі офіси в Брюсселі. Таким чином вони є ближчими до прийняття рішень в ЄС і вони ставлять свій регіон на карту Європи. Ми могли б подумати, як ви могли б зробити це найкращим чином», - сказав Люк Якобс.

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі - фото 2

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі - фото 3

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі - фото 4

Посол Бельгії рекламує Вінницю і запропонував створити представницький офіс в Брюсселі - фото 5

Вінниця.info