4 трав. 2023 15:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

3 хвилини читання

Суспільство
0

329

0

Працівники ювенальної превенції Вінниччини постійно моніторять соціальні мережі

Правоохоронці Вінниці відстежують у соціальних мережах повідомлення про цькування дітей

Працівники ювенальної превенції Вінниччини постійно моніторять соціальні мережі


buling

Часто батьки дітей, які постраждали від цькування вчителів чи однолітків пишуть гнівні дописи у соціальних мережах, аби надати так званого розголосу і зробити «популярними» своїх кривдників. Саме тому поліцейські ювенальної превенції Вінниччини постійно моніторять соціальні мережі, та групи кожної громади області.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Вінниця.info розповіла начальник відділу ювенальної превенції у Вінницькій області Інна Михайловська.

 "Якщо ми виявили таке повідомлення, ми обов’язково зв’язуємось з автором допису, або з людьми, які надають до допису коментарі. З’ясовуємо всі обставини реєструємо звернення. Зв’язуємось та спілкуємось із потерпілою дитиною, спілкуємось в школі. Опитуємо дитину, опитуємо свідків і притягуємо до адміністративної відповідальності кривдника. Також щодо фактів булінгу є співпраця навчальних закладів та загалом департаменту освіти», - пояснює Інна Михайловська.

 Часто батьки не хочуть самі звертатися до поліції, тому ювенальні працівники самі моніторять дописи в популярних групах Вінниці та області.

Працівники ювенальної превенції Вінниччини постійно моніторять соціальні мережі


«Для того, щоб дійсно таких випадків не траплялось, ми інформуємо людей в соціальних мережах про те, щоб вони не мовчали, а спілкувались із дітьми. Якщо є такі факти -  зверталися до нас. Щоб це не було таким затяжним процесом, щоб дитина не страждала. 

На запитання чи почастішали випадки булінгу в школах, в ювенальній поліції відповіли, що таких випадків небагато. І не кожне звернення може віднести до статі булінгу.

 «Ми пояснюємо, що тут  неналежне виховання дитини, радимо батькам, щоб вони звертались до психолога. Коли в нас підтверджується булінг в навчальних закладах, то обов’язково адміністрація допомагає і ми залучаємо психолога, аби він провів практичну роботу кожному класу. 

Пригадую був активний допис в соціальній мережі, де люди писали коментарі про дитину проти якої скоїв булінг вчитель. Ми дійсно провели розслідування. Дитина навчається у Вінниці, а мати знаходиться в іншій області. Ми зареєстрували це звернення. Ми зв’язались із матір’ю телефоном. Провели розслідування, то сам викладач отримала зауваження, булінг не підтвердився. Викладач понесла відповідальність, що некоректно спілкувалась з учнем», - зазначає Інна Михайловська.

Нагадаємо раніше Вінниця.info повідомляла, що На Вінниччині школяр жорстоко побив іншого учня: дитина потрапила до лікарні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.