17 квіт. 2023 13:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

309

0

Серед звільнених з полону на Великдень двоє калинівчан з Вінниччини

Серед звільнених з полону на Великдень двоє калинівчан з Вінниччини

Серед звільнених з російського полону військовослужбовців є два жителя Калинівської громади, що на Вінниччині


Серед звільнених з полону на Великдень двоє калинівчан з Вінниччини

Серед звільнених з російського полону військовослужбовців є два жителя Калинівської громади, що на Вінниччині - Олександр Шафрановський та Вадим Столярчук.

Про це повідомляє Калинівська міська рада.

«Сталося великоднє диво. Наш Олександр подзвонив до своєї мами й повідомив, що він живий, його повернули з полону, - розповідає тітка Олександра Шафрановського Катерина Шафрановська. - Зараз хлопці проходять медичний огляд та реабілітацію. Вони дуже виснажені. Але ми віримо, що скоро зможемо обійняти своїх рідних».

Серед звільнених з полону на Великдень двоє калинівчан з Вінниччини

Олександр Шафрановський

Серед звільнених з полону на Великдень двоє калинівчан з Вінниччини - фото 2

Вадим Столярчук другий зліва

«Ми поділяємо радість наших земляків, які дочекалися повернення з полону своїх рідних. Хочу побажати хлопцям якнайшвидше набиратися сили та повертатися до своїх сімей, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук. - На жаль, нині по Другому відділі Хмільницького районного центру комплектування та соціальної підтримки є двадцять один безвісти зниклий захисник, а також чотири полонених. Хочу побажати, щоб усі вони повернулися додому живими і здоровими, а рідним терпіння та сили, щоб пережити усі ці важкі випробовування, які випали на їх долю».

Нагадаємо, що у Великдень Україна провела черговий обмін полоненими. З російської неволі вдалося звільнити 130 захисників. У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що додому повернулися 92 бійці ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та ДССТ.

Серед 130 захисників, які повернулись з полону 16 квітня, 8 - з Вінниччини.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з сайту Калинівської міської ради