24 трав. 2023 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

4 хвилини читання

Суспільство
0

594

0

У вінницькому зоопарку вперше народилось дитинча лемура

У вінницькому зоопарку вперше народилось дитинча лемура

У родині лемурів котячих народився малюк


0001

Як повідомляють у Подільському зоопарку, це перше поповнення у родині лемурів. Відвідувачі зможуть спостерігати, як зростатиме маленький смугастохвостик.

«Як і в дикій природі, малюк постійно з мамою. Він міцно тримається лапками за її животик. В такому положенні він у будь-який момент може вживати грудне молоко матері. Мама ж час від часу сідає на підлогу, пригортає малюка, розправляє йому його тоненького довгенького хвостика та уважно роздивляється. Перші два місяці після народження лемурчик пересуватиметься переважно на животі або спині матері. Тут йому безпечно і тепло», - розповіли в Подільському зоопарку.

Окрас хутра малюка, як і в матері. Тож, здалеку малечу не одразу помітно.

«Харчування у матері з дитям покращене. Малюк перебуває на грудному вигодовуванні. Тож, ми збільшили кількість кисломолочних продуктів у раціоні породіллі. Йогурт, твердий сир, молоко, творог в її меню щодня», - зазначає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик та дякує представникам фірми, які взяли опіку над лемурами, забезпечуючи їх овочами, фруктами та молочними продуктами.

 У вінницькому зоопарку вперше народилось дитинча лемура

У вінницькому зоопарку вперше народилось дитинча лемура - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

0001

Відвідувачі зможуть спостерігати, як зростатиме маленький лемурчик