29 трав. 2023 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

1 хвилина читання

Війна
0

2986

0

В боях з окупантом загинули троє військових із Вінниччини

В боях з окупантами загинули двоє військових із Вінниччини

Додому на щиті повертаються жителі Жмеринської, Тростянецької громад.



12

Вінниччина щодня втрачає своїх мужніх захисників на гарячих напрямках фронту. Додому на щиті повертаються жителі Жмеринської, Тростянецької громад.

Про це повідомили на сторінках громад.

Іван Рудь, проживав у Жмеринці, герою назавжди 25 років.

В боях з окупантом загинули троє військових із Вінниччини

«Віддав життя за  рідну країну та пішов у засвіти жмеринчанин Іван Рудь.  Іван був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці. Жмеринчанин народився уже у незалежній Україні, тому не міг допустити, щоб ворог диктував, як жити українцям та топтав рідну землю.  У 2016 – Іван з відзнакою закінчив Жмеринське вище професійне училище, а згодом Могилів-Подільський коледж. Жмеринчанин пройшов службу в армії та в 2020 році захищав кордони України.

З перших днів війни Іван був у теробороні, а згодом - уже на передовій та давав відсіч окупантам у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Він мріяв якнайшвидше здолати ворога та разом з усіма українцями повернутися до мирного життя, де його чекала дружина та малесенький синочок. Але підступний ворог відібрав молоде життя...

24 травня в Богданівці, що неподалік від Бахмута, воїн отримав поранення, що несумісні із життям. Серце мужнього воїна зупинилось у 25-ть.

Чесний, принциповий, відповідальний, товариський, щирий, цілеспрямований та справжній лідер  - таким був та назавжди залишиться у нашій пам'яті   Іван Рудь», - сумну новину повідомила Жмеринська міська рада.

Віталій Нечай проживав у селі Мала Стратіївка, герою назавжди 39 років.

В боях з окупантом загинули троє військових із Вінниччини - фото 2

«Захисник загинув 24 травня внаслідок артилерійських обстрілів збройних формувань російської федерації та безпосередніх зіткнень з ворогом в районі м. Часів Яр Донецької області.

Віталій служив механіком водієм другого механізованого відділення – бойової машини  механізованої роти одного з військових формувань ЗСУ. Поховання військового відбудеться у селі Верхівка Ободівської СТГ, 30 травня», - сумну новину повідомила Тростянецька селищна територіальна громада.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисників.

Вічна пам'ять героям.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info