25 трав. 2023 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

3 хвилини читання

Суспільство
0

682

0

В Україну з російського полону повертаються 106 захисників

В Україну з російського полону повертаються 106 захисників

В Україну повертаються 106 наших людей, які перебували в російському полоні. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.


327

«Це воїни з Бахмутського напрямку - 8 офіцерів та 98 солдат і сержантів. Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них - герой нашої держави.

Серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап.

Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, вся наша команда виконують завдання Президента якомога швидше повернути всіх додому. Володимир Зеленський окреслив цю задачу як одну з ключових.

Наш справжній дім там, де про нас думають. Україна, яку ми будуємо всі разом - це місце, де людина, громадянин, є найвищою цінністю. Країна, в якій думають про людей. Наше суспільство мислить саме такими категоріями.

Всі наші люди будуть вдома. Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, у результаті обміну додому повертаються вісім офіцерів та 98 військовослужбовців рядового та сержантського складу. Також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних Сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони.

Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

Щонайменше сім врятованих Оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік.

Загалом на сьогодні в результаті обмінів повернуто додому вже 2430 людей. Серед них 139 цивільних.

Команда Координаційного штабу на виконання доручення Президента не припиняє докладати щоденних зусиль заради порятунку наших Захисників та Захисниць. Ми віримо і боремося, аби кожен і кожна повернулися з ворожої неволі», - йдеться в повідомленні.

В Україну з російського полону повертаються 106 захисників

В Україну з російського полону повертаються 106 захисників - фото 2

В Україну з російського полону повертаються 106 захисників - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки омбудсмана України

Screenshot1

Унікальні кадри з сьогоднішнього повернення 106 Захисників