6 черв. 2023 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

3 хвилини читання

Місто
0

1458

0

Вінничани просять зберегти зелену зону на Вишеньці

Вінничани просять зберегти зелену зону на Вишеньці

Жителі Вінниці збирають підписи під електронною петицією до міської ради з проханням не забудовувати зелену зону на Келецькій. Просять зняти паркан, відновити там дитячий майданчик та облаштувати для дітей і підлітків скейт-парк.


2592

Станом на 6 червня петиція зібрала 204 підписи з 350 необхідних.

«В мікрорайоні Вишенька м. Вінниці необхідно побудувати скейт парк для відпочинку та занять спортом дітей та підлітків! Адже спорт на свіжому повітрі це здоров'я нації. Для побудови СкейтПарку є безпечна зелена зона з багаторічними деревами за адресою Келецька 50а перед храмом молитви адвентистів. На цій земельній ділянці розташована дитяча гірка, яку необхідно замінити на нову та сучасну. Транспортна розв’язка дає змогу зручно та безпечно дістатися цього місця.

5 років назад цю зелену зону хотіли незаконно знищити під забудову автомийки. Мешканці прилеглих будинків відстояли своє право на чисте повітря на численних мітингах. Але діти ростуть, а паркан від автомийки стоїть 5 рік і унеможливлює прогулянки зеленою зоною загального користування!

На сьогоднішній день нас інформує новий забудовник що уся зелена зона, багаторічні дерева та дитяча гірка буде знищена. Безпечний та зручний тротуар, який веде до церкви адвентистів та буд. Келецька 50б буде демонтовано для побудови 5поверхового офісного центру та парковки для автівок під вікнами житлового будинку Келецька 52. Це обурило мешканців прилеглих будинків. Адже жодного громадського слухання, щодо забудови, з мешканцями багатоповерхових буд. Келецька 52 та Келецька 50б не проводилось», - зазначено в зверненні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info