24 трав. 2023 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57

2 хвилини читання

Події
0

821

0

Вінничанину повідомлено про підозру за продаж неіснуючих «Starlink»

Вінничанину повідомлено про підозру за продаж неіснуючих «Starlink»

У Вінниці викрили чоловіка, який торгував неіснуючими системами «Starlink». Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.


130

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 35-річному жителю м. Вінниці повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживанні довірою (шахрайстві), вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у жовтні 2022 року вирішив реалізувати злочинну схему під виглядом підприємницької діяльності з купівлі-продажу супутникових систем «Starlink» та портативних зарядних електростанцій, насправді не маючи для цього можливостей та ресурсів.

У листопаді чоловік знайшов потенційного покупця неіснуючого товару. Під час особистої зустрічі підозрюваний назвався керівником громадської організації та реального приватного підприємства у сфері бездротового електрозв’язку в м. Вінниці.

Також він продемонстрував покупцеві прототип саморобної портативної зарядної електростанції, викликавши  таким чином довіру у співрозмовника.

Надалі сторони домовилися про купівлю/продаж 22 систем «Starlink» за ціною 20 тис. грн за одиницю. На виконання досягнутої домовленості потерпілий перерахував підозрюваному 440 тис. грн, однак останній товару не поставив та кошти не повернув.

Більш того, він переконав покупця у необхідності запуску виробництва 50 штук портативних зарядних електростанцій, на які потрібні кошти у сумі 1,3 млн грн. Партію обіцяв виготовити до нового року, а кожна десята станція, за його словами, мала йти на допомогу Збройним Силам України.

Отримавши від потерпілого другу частину коштів, підозрюваний так само товару не поставив та кошти не повернув.

Після здобуття слідством обґрунтованих доказів вчинення кримінального правопорушення вінничанину повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 536 тис. грн. 

У разі доведення винуватості перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото обласної прокуратури

130

Вінничанину повідомлено про підозру за продаж неіснуючих «Starlink»