16 жовт. 2018 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Афіша Вінниці
0

75

0

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій

 27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій


27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій

 «У мистецтві не важливо «що». Найважливіше – «як». Потрібно, щоб дійшло до кожного, щоб торкалося душі – тоді це справжнє, інакше ніяк», - говорила неперевершена Майя Плісецька!

Її діяльність була настільки великою, що все й не перелічити — балерина, балетмейстер, педагог, автор мемуарів, акторка кіно, художній керівник Римського театру опери та балету і Національного балету Іспанії. Після кожного концерту її викликали на біс і засипали квітами!

Своєю творчістю Майя Плісецька ознаменувала абсолютно нову віху у балеті. Вона в усіх викликала непідробне захоплення: тим, як прекрасно виглядала, інтелектом, почуттям гумору, приголомшливою грацією, почуттям власної гідності, поглядом, знаменитими паузами і, звісно, найвищою балетною технікою.

Вже наступної суботи вінничани зможуть сказати своє «Браво!» геніальній Майї, побачивши найкращі балетні партії, що стали її візитівкою.

27 жовтня о 19.00 на сцені Вінницького театру імені Садовського пройде грандіозний гала-концерт «Браво, Майя», присвячений великій балерині.

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій

Постановник і режисер проекту – Юлія Козлова. На концерті у Вінниці провідні солістів Одеського національного театру опери і балету та зразкового ансамблю «Фуете»: заслужена артистка України Олена Добрянська, Дмитро Шарай, Катерина Бурдик, Катерина Бартош, Даніель Барба-Наполес, Росана Барбара-Наполес, Анастасія Варанкіна, Еліна Канунікова - виконають партії Майї Плісецької з відомих постановок:

* «Лебедине озеро» ІІ акт (П. Чайковський)

* Гранд-Па з балету «Раймонда» (О. Глазунов)

* «Лауренсія» (О. Крейн),

* «Дон Кіхот» (Л. Мінкус),

* «Кармен» (Ж. Бізе),

* «Помираючий лебідь» (Сен-Санс) та багатьох інших!

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій - фото 2

Геніальна балерина, велична жінка, унікальна індивідуальність! Майї Плісецькій аплодували в усьому світі – шанувальники і перші особи держав, митці і найвідоміші особистості!

Майя Плісецька вражала своєю виразною пластикою, феноменальними стрибками, гнучкою спиною, легким кроком і високою музичністю. Вона перша ввела в балетну лексику такий стрибок, як «кільце». 

Балерина створила свій власний стиль, що відрізняється добірністю, графічністю, гостротою і закінченістю жесту, пози як кожного окремого па, так і всього малюнку партії в цілому.

У її пластиці танцювальне мистецтво досягло найвищої гармонії.

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій - фото 3

Із самого початку свого сценічного життя балерина проявила рідкісний талант трагедійної акторки. Володіючи невичерпним інтересом до всього нового, вона не боялася сценічних експериментів.

Велика балерина залишалася вірною пуантам все життя! Порушуючи всі закони творчого довголіття, у 85! танцювала, поставлений спеціально для неї Морісом Бежаром номер «Аве Майя». До останніх днів велика Майя дивувала і зачаровувала своєю грацією та жіночністю!

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій - фото 4

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій - фото 5

Пориньте у світ прекрасного, прийшовши 27 жовтня о 19.00 у Вінницький театр імені Садовського на гала-концерт «Браво, Майя!»!

Купуйте квитки на сайті http://bilet.vn.ua, у касах Будинку офіцерів, Вінницького театру імені Садовського, ТСК «Магігранд» (2 поверх), ТЦ «Петроцентр» та замовляйте безкоштовну доставку квитків у будь-яку точку Вінниці за телефонами: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63.

27 жовтня Вінниця скаже своє «Браво» геніальній Майї Плісецькій - фото 6

title