21 лют. 2023 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

391

0

5 найпопулярніших видів спорту влітку

5 найпопулярніших видів спорту влітку

Плавання, велоспорт, теніс, каяки. Які активності найбільш популярні влітку


5 найпопулярніших видів спорту влітку

Літо — найкращий час для активності на свіжому повітрі. Тепла погода дає змогу розширити коло фізичних навантажень. Окрім фітнес-клубів, занять на майданчиках та пробіжок можна займатися різними видами спорту. Розглянемо, які активності найбільш популярні влітку.

5 найпопулярніших видів спорту влітку

Плавання: морський та річний спорт

У цю пору року можна замінити басейн на природні джерела. Плавання популярне в спекотну погоду, коли хочеться запобігти поту та освіжитися. Є різні стилі:

  • вільний або кроль;
  • на спині;
  • брас;
  • батерфляй;
  • з ластами;
  • фрідайвінг;
  • синхронне.

Плавати можна з використанням професійних технік, підвищуючи свій рівень. Для підтримання здоров’я спини, гарного самопочуття та розвитку м’язів новачки вибирають вільний стиль. Використання допоміжних аксесуарів дає змогу тренуванню стати гарним способом для проведення вільного часу.

Велоспорт: професійний та любительський

Професіонали катаються в будь-яку пору року, але набагато легше та безпечніше робити це влітку. Вирушати можна на короткі дистанції, для цього підходять звичайні моделі. Для пересувань на великий кілометраж краще вибирати спортивні велосипеди, адже вони адаптовані під високий рівень активності. Вони діють як повноцінний транспорт. Можна кататися на спеціально відведених місцях у скверах, скейт-парках у місті. Рушаючи в передмістя, візьміть із собою в рюкзак або кошик приладдя для пікніка. Це доповнить проведення часу з користю задоволенням від їжі та довкілля.

Теніс: корт та природа

Цей спорт розвиває концентрацію, діє на всі групи м’язів: руки, ноги, шия, спина, живіт. Його рекомендовано в будь-яку пору року. Криті майданчики дають змогу грати незалежно від сезону. У теплу пору року професіоналам рекомендовано виходити на відкриті корти. Любительский теніс можна влаштувати на природі, маючи обладнання. Тоді він перетвориться на цікаву та активну розвагу на пікніку. Альтернатива тенісу — бадмінтон.

Пінг-понг: майданчики

Настільний теніс відомий завдяки розслабленим рухам та хорошому впливу на зір. Маленьким дітям із проблемними очима рекомендують займатися цим спортом. Дорослі здебільшого полюбляють його за брак енергійних рухів та прості правила. Фокус у грі наведений на концентрацію та реакцію. Влітку це актуально, бо можна корисно провести час. Столи для пінг-понгу часто встановлюють у дворах житлових будинків та дитячих чи спортивних майданчиках. Для гри необхідно придбати лише ракетки, кульки та сітку.

Каяки та сапи: водяний спорт

Центри каякінгу починають працювати пізньою весною, коли температура води та повітря дає сплавитися річкою або морем. Охочі беруть сапборди та каяки в оренду, вирушаючи в складі туристичної групи на чолі з інструктором або самостійно. Заплив може бути коротким на кілька годин. Сплавляються також заради походів, що тривають до декількох тижнів.