15 берез. 2023 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Новини компаній
0

153

0

5 причин їсти свіжі овочі щодня

5 причин їсти свіжі овочі щодня

Завдяки споживанню 1-2 порцій овочів з кожним прийомом їжі, ви значно поліпшите своє самопочуття


5 причин їсти свіжі овочі щодня

Будь-який лікар або дієтолог скаже вам, що свіжі овочі дуже корисні. І їсти їх потрібно не менш ніж 5 порцій на день. Якщо ви ще нехтуєте цим правилом, спробуємо вас переконати. Тим паче, що доставка овочів додому зараз доступніше ніж будь-коли. Чому ж все-таки варто їсти їх щодня?

Правильна робота шлунково-кишкового тракту

Це досягається завдяки вмісту в овочах клітковини. Вона допомагає процесам травлення та підтримує мікробіом кишківника в належному стані.

Завдяки споживанню 1-2 порцій овочів з кожним прийомом їжі, ви значно поліпшите своє самопочуття. До того ж зможете отримати від інших продуктів на своїй тарілці ще більше користі.

Захист від різноманітних захворювань

Доведено, що споживання різноманітних овочів надає істотну підтримку імунітету. І справа не тільки в боротьбі з вірусами та бактеріями. Завдяки високому вмісту поліфенолів овочі здатні профілактувати аутоімунні процеси та онкологічні захворювання.

Джерело вітамінів і мінералів

Якщо не нехтувати правилом тарілки та наполовину заповнювати її рослинною їжею, можна повністю забезпечити себе:

  • вітаміном С;
  • фолієвою кислотою;
  • пантотеновою кислотою;
  • вітаміном К;
  • різноманіттям необхідних для життєдіяльності мінералів.

Щоб отримати максимальну користь від споживання, слід їсти свіжі різнобарвні рослинні продукти. Знайти такі можна в онлайн-супермаркеті Novus. Доставка зручна. Ціни доступні кожному.

Ефективна допомога схудненню

Овочі мають дуже низьку калорійність. А на перетравлення деяких рослинних продуктів, наприклад капусти, витрачається більше енергії, ніж отримується від споживання.

Ще один сприятливий фактор для тих, хто хоче бути у формі — овочі дають гарне насичення. Завдяки відчуттю наповненості у шлунку, їсти хочеться значно менше.

Запорука довголіття

Вчені, що вивчають старіння та займаються збереженням молодості, наголошують, що саме в овочах містяться унікальні речовини, які допомагають подовжити життя. Вони захищають від вільних радикалів, завдяки чому шкіра довше зберігає пружність, а серцево-судинна система залишається у належному вигляді багато років.

А ще овочі — це дуже смачно. Якщо якісь вам не подобаються, це не привід ставити хрест на всій рослинній їжі. Шукайте улюблені смаки, відкривайте поєднання і насолоджуйтесь всіма перевагами, що дарує нам корисна їжа кожного дня!