20 груд. 2021 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

90

0

8 критеріїв при виборі пилососу

8 критеріїв при виборі пилососу

Відповідність дизайну пристрою інтер'єру – приємне доповнення, але є важливіші критерії, які варто враховувати. Які?


Вибираючи пилосос для будинку в інтернет-магазині Moyo.ua, користувачі часто орієнтуються на його зовнішній вигляд. Відповідність дизайну пристрою інтер'єру – приємне доповнення, але є важливіші критерії, які варто враховувати. Які?

Габарити та маневровість

На ринку побутової техніки представлено багато виробників та оригінальних моделей.

Від габаритів залежить, наскільки зручно користуватися пристроєм. Якщо можна протестувати модель, перевірте:

  • чи легко її пересувати;
  • як вона працює на килимі, лінолеумі, паркеті;
  • яка довжина шнура – чим довше, тим на більшій площі можна використовувати пилотяг.

Особливості пилозбірника

Класичні моделі збирають сміття у:

  • Мішок – багаторазовий тканинний або паперовий одноразовий.
  • Пластиковий контейнер – такі пристрої працюють за циклонним принципом, сортуючи сміття по різних відсіках;
  • Аквафільтр – забруднене повітря проходить через воду.

Різниця між типами пилозбірників полягає у способі догляду за ними. Мішки доведеться міняти, контейнери очищати та мити, а з аквафільтрів виливати брудну воду.

Варто враховувати, що порохотяги з одноразовими мішками хоч і коштують недорого, але потребують постійної покупки комплектуючих.

Об'єм пилозбірника

Від цього параметра залежить площа прибирання та те, наскільки часто доведеться очищати резервуар. Маленьких контейнерів вистачає на одне прибирання, великих – на дві-три.

Різновид фільтрації

Для захисту від дрібних частинок пилу підійдуть пристрої з фільтром HEPA. Він стоїть у більшості сучасних моделей. Виділяють також фільтри:

  • тонкого та грубого очищення, що захищають двигун;
  • водяні, що зволожують повітря;
  • циклонні – коштом створення вихору пил осідає у пилозбірнику, а повітря проходить додаткове очищення.

Потужність

Для чистих та невеликих приміщень велика потужність не потрібна. Якщо доводиться прибирати просторі квартири з домашніми тваринами, вибирайте моделі «сильніші».

На жаль, не завжди пристрій із високою потужністю добре показує себе на практиці. Перед покупкою вивчіть відгуки та огляди на конкретні пилососи.

Вологе прибирання

У мийних порохотягів є місткість для мильного розчину та спеціальні насадки. Такі апарати ефективно збирають пил, сміття, миють підлогу та видаляють плями з м'яких меблів.

Аксесуари

Поцікавтеся, чи є в комплекті насадки для підлоги та килимів, ламінату, щілинні для важкодоступних місць й щітки для одягу та меблів. Якщо в будинку живе собака або кіт, не завадить спеціальна насадка для догляду за тваринами.

Рівень шуму

Виробники дбають про споживачів, і сучасні пилососи не занадто шумні. Є моделі, які працюють настільки тихо, що не стануть на заваді під час дитячого сну. Обов'язково поцікавтеся, наскільки голосно працює обрана вами модель.

Вибір відповідного пилотягу залежить насамперед від завдань, які він виконуватиме. Для побутових цілей підійде пристрій середньої потужності з одноразовими мішками, легкий і маневровний. При сильних забрудненнях вибирайте контейнерний апарат – сила потужності в ньому не зменшується у міру наповнення бака. Якщо в будинку є алергіки, переконайтеся, що в пилосі присутні водні та НЕРА фільтри.