4 лют. 2022 17:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

110

0

Амариліс: як виростити вдома і в саду

Амариліс: як виростити вдома і в саду

Інтернет-магазин Matla Flowers пропонує вражаюче розмаїття традиційних та екзотичних сортів


Амариліс: як виростити вдома і в саду

Амариліс – екзотична рослина з великими суцвіттями, незвичайний вигляд якої став секретом шаленої популярності. Великі суцвіття у вигляді парасольки вражають своєю розкішшю, адже на кожному з них розпускається 6-12 квіток. «Уродженець» Південної Африки та Австралії є досить примхливим до умов вирощування, тому необхідно завчасно ознайомитися з умовами його посадки та догляду. Але при грамотному підході рослина віддячить вам пишним цвітінням та тривалим життям (до 20 років).

Інтернет-магазин Matla Flowers пропонує вражаюче розмаїття традиційних та екзотичних сортів, які прикрасять вашу оселю або офіс. Це найбільший в Тернополі спеціалізований маркет, де можна замовити квіти різних кольорів та бути впевненим у їх бездоганній якості.

Амариліс: як виростити вдома і в саду

З чого почати вирощування амарилісів в будинку

Цибулина має середній темп розвитку, тому в одній ємності багаторічник може перебувати протягом 3-5 років. Вибирайте добре дреновану та поживну грунтосуміш. Найпростіший варіант – придбати готовий субстрат для цибулинних квітів в спеціалізованому магазині. Для самостійного приготування суміші необхідно взяти перегнійний, дерновий та листовий грунт у рівних частинах, а також додати 1\4 частину піску. Щоб унеможливити появу гнилизни, на дні вазону викладають дренаж з гальки, цегляної крихти чи керамзиту шаром 3-4 см.

В кімнатних умовах цибулинки висаджують у неширокий, але достатньо високий горщик (висотою від 20 см). Здорова рослина здатна нарощувати розгалужену систему коріння, чому може завадити низький вазон. При періодичних пересадках ємність змінюють на більш високу та простору. Але якщо висота нового вазону може суттєво відрізнятися від попереднього горщика, його ширина повинна бути більшою лише на 2-3 см. Наприкінці весни цибулини квітів також висаджують у відкритий, насичений гумусом грунт. У природніх умовах кущ цвіте більш пишно, а квітконос має більше бутонів.

У період активного росту температура повітря має бути не вище + 18-23 С, а коли цибулини квітів покояться – стовпчик термометру повинен не підійматися вище +10-15 С. Рекомендований рівень вологості повітря складає 50%. Розкішна квітка полюбляє багато розсіяного світла, саме тому кущ краще поставити на підвіконні з виходом на південь або на південно-східний бік.

Вирощування амарилісу: посадка, полив та правила догляду

Період цвітіння починається до того часу, як виросте листова пластина. Саме тому не потрібно непокоїтися питанням «Що сталося з листям?» - лист з’являється пізніше за квітконос. Перед посадкою цибулинку ретельно оглядають, видаляючи гнилизну. Після цього посадочний матеріал витримують у слабкому розчині марганцівки або спеціальному антибактеріальному розчині. Після обробки місць зрізу вугільним порошком можна приступати до висадки. Цибулини заглиблюють в грунтову суміш на 50-70%, залишаючи частину над поверхнею.

Далі потрібно забезпечити рослині правильний догляд, притримуючись простих вимог:

  • Підживлення рекомендується здійснювати виключно у період вегетації, для цього найкраще підійде рідке мінеральне добриво.
  • Оптимальна частота підживлення – 1 раз на місяць, поливу – кожні 5-7 днів.
  • Для поливу використовують нижній спосіб, при якому вода наливається у піддон.
  • Восени та взимку кущ потребує додаткового освітлення. Тривалість світового дня для амарилісу складає не менше 16 годин.
  • Коли рослина покоїться та відпочиває, не варто її інтенсивно поливати – достатньо зволоження з оприскувача раз в 2-3 тижні.
  • Корінь амарилісу є отруйним, тому працюйте в спеціальних рукавичках.

Амариліс: як виростити вдома і в саду - фото 2

В’янучі листові пластини не обрізають, адже всі поживні речовини з них переходять у корінь. Видаляють лише повністю висохлі листи. Перед тим, як завести вдома яскравого «домашнього улюбленця», варто також ознайомитися з розповсюдженими хворобами коріння та характерними шкідниками. Це допоможе вчасно надати необхідну допомогу, врятувати корінь та цибулини.

Де краще замовити цибулини амарилісу

При покупці красиво цвітучих рослин кожний господар мріє виростити гарну та ефектну квітку. Запорукою цього стане співпраця з надійними та перевіреними продавцями, які спеціалізуються в даній сфері та мають взірцеву репутацію. Інтернет магазин Matla Flowers вважається одним з топових квіткових компаній Тернополя та області. На нашому сайті на покупців чекають елітні сорти квітів різних кольорів, приємні ціни та бездоганний європейський сервіс.

Запрошуємо відвідати каталог і ознайомитися з найкращими рослинами світу – красивими, вишуканими та незвичайними!