8 листоп. 2022 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

148

0

Безпека будівництва: будівельний помост Техпром

Безпека будівництва: будівельний помост Техпром

Помости Техпром являють собою збірні пересувні риштовання з ручним приводом, які зазвичай використовуються на будівельних майданчиках для виконання надземних робіт. Вони особливо корисні при роботі всередині будівель для доступу до більш високих стель або верхніх частин стін,


Безпека будівництва: будівельний помост Техпром

Помости Техпром являють собою збірні пересувні риштовання з ручним приводом, які зазвичай використовуються на будівельних майданчиках для виконання надземних робіт. Вони особливо корисні при роботі всередині будівель для доступу до більш високих стель або верхніх частин стін, фарбування великих ділянок стелі, де сходи необхідно буде неодноразово переміщати, і коли робітники працюють з великими матеріалами, такими як листи гіпсокартону або довгі секції. Будівельний помост - детальний асортимент дивіться на сайті tehpromproect.com.ua.

Будівельний помостЦей тип риштування призначений для швидкого складання з використанням відповідних виготовлених компонентів і легкого переміщення за допомогою коліс в основі риштовання. Вони також мають робочі платформи, які можна легко переміщати на різній висоті.

Підмостки відносно менші, ніж інші типи будівельних лісів, що використовуються на будівельних майданчиках, їх довжина складає близько 1.85 м, а ширина – менше 0.7 м. Вони також обмежені за висотою, при цьому будівельні риштування зазвичай складаються з одного або двох рівнів або ярусів, причому кожен рівень має висоту до 2 метрів. Однак, як і інші типи риштовання, що використовуються на будівельних майданчиках, використання помоста може становити потенційну загрозу безпеці для робітників, якщо вони не встановлені та не використовуються належним чином.

Складові частини будівельного помоста

Базова конфігурація підмостків з одним рівнем або ярусом складається з дерев'яної робочої платформи, зазвичай фанерної з металевими краями, яка встановлюється і підтримується металевими скобами на кожній з більш довгих сторін риштовання. Бічні розпірки прикріплені до вузьких збірних металевих рам на кінцях лісів, які мають горизонтальні поперечини для стійкості та полегшення доступу до робочої платформи, а кінцеві рами зазвичай мають колеса або ролики в основі, які встановлені для переміщення лісів. Колеса повинні мати механізм, що фіксує їх на місці та допомагає запобігти переміщенню будівельних риштувань, поки робітники знаходяться на платформі.

Підмостки Техпром також можуть поставлятися з іншими компонентами, такими як додаткові кінцеві рами таБезпека будівництва: будівельний помост Техпром платформи, «виносні опори», які є бічні подовжувачі в основі кінцевих рам, що використовуються для стабілізації лісів, а також «огорожі» або захисні поручні, які можна встановити навколо робочої платформи, щоб захистити робітників від падіння. Виносні опори та огородження зазвичай встановлюються, коли використовується другий рівень або ярус будівельних риштувань зі значно піднятою робочою платформою.

Як зібрати помост будівельний

Помост збирається, спочатку встановлюючи колеса на кінцеві рами. Стрижень на колісному вузлі вставляється в основу кінцевих рам, а потім за допомогою штифта з утримуючим пристроєм або штифта, що замикається, кожне колесо кріпиться до кінцевих рам. Потім до торцевих рам на потрібній висоті прикріплюються дві бічні розпірки, при цьому бічні розпірки мають пружні стопорні штифти, що утримують їх на місці. Потім робоча платформа поміщається на бічні поручні, при цьому бічні поручні мають пружні фіксуючі штифти, що утримують платформу на місці.

Додаткові кінцеві рами можуть бути встановлені поверх першого рівня або ярусу будівельних лісів, при цьому відкрите гніздо, подібне до основи верхніх кінцевих рам, надівається на зачіпальний стрижень або шток у верхній частині нижніх кінцевих рам, які часто закріплюються. із поворотними стопорними штифтами або стопорними штифтами. Додаткові кінцеві рами використовуються або для забезпечення опори для рук робітників, що піднімаються на робочу платформу, встановлену у верхній частині першого рівня, або для встановлення додаткових робочих платформ з бічними поручнями на вищому рівні. Коли встановлюється другий рівень або ярус лісів зі значно піднятою робочою платформою, виробники зазвичай вимагають, щоб на підставі були встановлені виносні опори, що допомагають стабілізувати ліси, і щоб були встановлені огородження, щоб захистити робітників на верхній платформі від падінь.

Безпека будівництва: будівельний помост Техпром - фото 2Стандарти в галузі будівництва

Як і інші типи риштування, що використовуються на будівельних майданчиках, використання підмостків може становити потенційну загрозу безпеці для робітників. Ці небезпеки включають падіння з висоти, перекидання будівельних лісів, поломку або обвалення риштувань, що може призвести до серйозної травми робітника. Стандарти безпеки в будівельній галузі, що стосуються безпеки будівельних риштувань, містять численні вимоги до підрядників щодо захисту своїх співробітників, які використовують будівельні риштування. Існують також вимоги до генеральних підрядників, які здійснюють нагляд за роботами на будівельному майданчику, де використовуються будівельні риштування.

Стандарти безпеки в будівельній галузі вимагають, щоб робітники на будівельник них майданчиках, що використовують будівельні риштування, пройшли базову підготовку з розпізнавання загальних небезпек на будмайданчику, таких як падіння, а також додаткову підготовку, пов'язану з конкретним типом лісів, що використовуються. Також потрібно, щоб будівельні риштування збиралися і використовувалися кваліфікованою компетентною особою або під її безпосереднім наглядом, що має значну підготовку або досвід роботи з типом будівельних риштувань.

Небезпеки користування риштовкою

Падіння з лісів особливо небезпечне для робітників, і стандарти безпеки у будівельній галузі, вимагають, щоб робітники на будівельних лісах на висоті понад 3 метри були забезпечені захистом від падіння. Цей захист від падіння може складатися з індивідуального захисту, такого як страховий пояс зі стропом, прикріпленим до підвішеного рятувального троса, або міцних огорож на будь-яких відкритих сторонах будівельних риштувань.

Деякі місцеві стандарти безпеки при будівництві, а також деякі спеціальні програми безпеки на робочихБезпека будівництва: будівельний помост Техпром - фото 3 місцях мають більш обмежувальні положення та вимагають, щоб робітники на будівельних риштуваннях були захищені від падінь, коли вони знаходяться на висоті 2 м.

Що стосується стійкості риштування на колесах, щоб запобігти перекиданню, потрібно, щоб висота робочої платформи не перевищувала в чотири рази вузький розмір цих підмостків. Типова ширина помосту без встановлених виносних опор становить близько 0.6 метра, і в цьому випадку максимальна висота, на якій може бути встановлена робоча платформа, становить 2.8 м. Коли робоча платформа для цих риштовання розміщується вище, галузеві стандарти вимагають установки виносних опор в основі риштовання для пекарень для збільшення ширини та стійкості. Однак виробники риштовання для пекарень часто вимагають установки аутригерів щоразу, коли підмостки штабелюються, або використовується другий рівень або ярус з верхньою робочою платформою.

Що стосується коліс в основі помоста, галузеві стандарти вимагають, щоб ці колеса були надійно прикріплені до рами риштовання, щоб запобігти їх випадковому падінню, що може статися, якщо колеса не закріплені та підмостки підняті над предметами. Колеса також повинні мати стопорний механізм для запобігання руху лісів, коли робітник стоїть на платформі. Механізм блокування зазвичай включає металевий кронштейн над колесом, який робочий може натиснути або підняти ногою або рукою, щоб легко заблокувати або розблокувати колесо. Несподівані рухи можуть призвести до того, що робітник на цих підмостках втратить рівновагу і впаде з риштовання, отримавши травму.

Стандарти безпеки в будівельній галузі також містять положення щодо безпечного використання риштовок на робочих майданчиках, у тому числі їх розміщення на твердій та стійкій поверхні, щоб підмостки та робоча платформа були достатньо вертикальними та рівними, а також щоб був забезпечений безпечний доступ до будь-яких робочі платформи. Існують також обмеження на переміщення підмостків, коли на них стоїть робітник.