6 лип. 2020 11:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

141

0

Борзов зустрівся з депутатами Вінницької облради, щоб провели сесію, і відповів про скорочення в ОДА

Борзов зустрівся з депутатами Вінницької облради, щоб провели сесію, і відповів про скорочення в ОДА

Звільнення керівників департаментів можуть бути у вересні, потім – конкурсний відбір


Борзов зустрівся з депутатами Вінницької облради, щоб провели сесію, і відповів про скорочення в ОДА

Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов у 6 липня провів зустріч з головою облради Анатолієм Олійником та керівниками депутатських фракцій, щоб обговорити питання проведення сесії.

«Я не знаю, з яких причин не збирається сесія. Потрібно проводити засідання, звісно, з дотриманням карантинного режиму. Але збиратись потрібно, тому що нагальних питань «дві папки» зібралось. Тому прошу підтримати мене», - закликав депутатів голова ОДА.

Під час зустрічі депутати поставили ряд питань керівнику облдержадміністрації щодо «кадрових питань», проблем в медицині та екології.

Людмила Щербаківська (Батьківщина) запитала, коли мають бути зміни в штаті облдержадміністрації, в департаментах, адже «всі залишаються на своїх місцях».

«Є певні очікування людей щодо кадрової політики. Штат апарату облдержадміністрації значно буде скорочений. З департаментами складніше. За українським законодавством, кожен департамент - це окрема юридична особа. По закону, тільки в результаті реорганізації або зміни структури можна міняти керівників департаментів. Наприклад, приходить новий керівник ОДА, бачить, що керівник департаменту, м’яко кажучи, не доопрацьовує окремі питання, і ми мусимо його змінити, щоб відбувалось покращення роботи для області. Як звільнити керівника департаменту. Над цим працює кадрова служба. Я звернувся до фахівців у кадровій політиці, щоб все відбувалось в межах КЗпП. Процес не швидкий, раніше попередження давали за два місяці, зараз за місяць. Але я думаю, що у вересні ці зміни відбудуться. Буде оголошений конкурс на керівників департаментів. Це держслужба. Кожен може взяти участь в конкурсі. Які саме департаменти, оголосимо пізніше», - відповів Сергій Борзов.

Нагадаємо, депутати Вінницької облради востаннє збирались на сесію 16 квітня. Проводили її в «ZOOM».

19 червня під час представлення на посаді голова Вінницької обласної державної адміністрації говорив, що планує провести реальний перерозподіл обов’язків та оптимізувати штатну чисельність в ОДА.

Вінниця.info