9 листоп. 2022 09:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

193

0

Чорна п'ятниця: історія та поради

Чорна п'ятниця: історія та поради

Чорна п'ятниця - одна з найпопулярніших подій, пов'язаних зі сферою шопінгу, яка з кожним роком привертає безліч покупців по всьому світу. Довгоочікувана Black Friday 2022 року буде дуже цікавою через безліч інновацій та відкриттів у сфері технологій, випуск нової техніки цього року


Чорна п'ятниця: історія та поради

Чорна п'ятниця - одна з найпопулярніших подій, пов'язаних зі сферою шопінгу, яка з кожним роком привертає безліч покупців по всьому світу. Довгоочікувана Black Friday 2022 року буде дуже цікавою через безліч інновацій та відкриттів у сфері технологій, випуск нової техніки цього року. Вона стає великим випробуванням для багатьох, особливо це стосується процесу підготовки, який вимагає деяких знань. Досвідчені любителі знижок заздалегідь заповнюють кошик необхідними товарами і першими стають їхніми власниками.

Історія появи Чорної п'ятниці

Чорна п'ятниця є культовою подією на території США ще з початку XIX століття. Вона не має певної дати, єдиний орієнтир - вона розпочинається в першу п'ятницю після дня Подяки США. В Америці Чорну п'ятницю вважають майже повноцінним святом, багато людей беруть по 3 дні відгулу на роботі та проводять увесь цей час за шопінгом у пошуках дешевих товарів зі знижкою. Дехто каже, що Чорна п'ятниця змогла отримати саме таку назву, тому що багато клієнтів готові стояти в черзі цілими ночами. З нинішніми технологіями розвивається нове свято, а саме кіберпонеділок, який по суті є цифровою версією Чорної п'ятниці. У цей час практично всі покупки здійснюються в інтернеті на популярних маркетплейсах.

Поради під час купівлі

Порад для раціональних покупок дуже багато. Деякі люди навіть готові розробляти особливу тактику щодо закупівель, але з глобальних можна виділити:

  • місце. В ідеалі робити покупки на великих популярних майданчиках або торгових мережах. Вони вирізняються не тільки підвищеною довірою і репутацією, а й хорошими знижками і лімітованими пропозиціями. Це стосується як реальних, так і інтернет-магазинів;
  • аналіз. Можна спробувати відстежити деякі зміни в ціні до і після початку Чорної п'ятниці. Це допоможе краще зорієнтуватися в каталозі товарів і визначитися, що саме краще купити. Багато хто радить, якщо клієнт бачить дуже вигідну, на його думку, знижку, то краще брати без роздумів. В інтернеті навіть існують особливі додатки, які допомагають при моніторингу знижок на різних маркетплейсах. Таким чином, можна швидко порівняти, в якому місці товар найдешевший і оформити замовлення.
Можна також спробувати заздалегідь пройтися всіма магазинами і мережами, в яких буде здійснено потенційну закупівлю, щоб ознайомитися з асортиментом і розцінками.