30 листоп. 2022 17:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

398

0

Чи можна прати бамбукову ковдру в пральній машині автомат

Чи можна прати бамбукову ковдру в пральній машині автомат

Рекомендації щодо догляду, які допоможуть зберегти первісний вигляд постільної білизни


Чи можна прати бамбукову ковдру в пральній машині автомат

Бамбукове волокно — екологічно чистий продукт, який отримують шляхом хімічної або механічної обробки стебел бамбука. З нього виготовляють білизняні, костюмні, шовкові та інші тканини, що знайшли застосування у текстильній промисловості. Бамбукове волокно також відрізняється гігроскопічністю, гіпоалергенністю та високими теплоізоляційними властивостями. Не дивно, що з нього виготовляють ковдри, незамінні будь-якої пори року. Інтернет-магазин Cappone склав рекомендації щодо догляду, які допоможуть зберегти первісний вигляд постільної білизни.

Чи можна прати бамбукову ковдру в пральній машині автомат

Корисні властивості бамбукового волокна

Згідно з архівними документами, люди давно навчилися отримувати з бамбука волокно, наділене високими експлуатаційними якостями. Але попри це у текстильній промисловості його почали використовувати відносно недавно. Виробники оцінили такі переваги сировини:

  • екологічність;
  • здатність легко пропускати повітря;
  • гігроскопічність;
  • гіпоалергенність;
  • стійкість до зносу та деформації;
  • міцність;
  • стійкість до вигоряння та впливу ультрафіолету;
  • антистатичний ефект;
  • антибактеріальні властивості.

З бамбукового наповнювача виходять легкі та теплі ковдри, які внаслідок натурального складу покращують стан шкіри та позитивно впливають на її енергетичний баланс. Однак, як і у випадку з іншою постільною білизною, при тривалій експлуатації виріб може швидко втратити первісні властивості та вигляд. Щоб зберегти їх, потрібно знати, як його правильно доглядати.

Підготовка до прання

Перед ручним чи машинним пранням виріб ретельно оглядають. Якщо на чохлі є дірки, прорізи та інші ушкодження, їх зашивають за допомогою капронової нитки. Це допомагає захистити ковдру від подальшої деформації.

Після ретельного огляду постільну білизну потрібно скласти кілька разів, а потім помістити в барабан пральної машини. Попри об’ємність вироби з бамбуковим наповнювачем не займають багато місця. У більшості випадків їх можна прати, не звертаючись до хімчистки. Крім того, у спеціалізованих пралень зазвичай використовують пральні порошки з агресивним складом, які можуть зіпсувати волокна.

Для ручного прання краще вибрати велику ванну. Її потрібно наповнити теплою водою. Пральний порошок або рідкий засіб краще заздалегідь розвести в окремій ємності, а після вилити мильний розчин у ванну.

Вибір режиму

Зазвичай перед тим як надійти у продаж, бамбукові ковдри проходять випробування на міцність. При цьому в описі виробники вказують, що виріб може витримати до 500 циклів прання. Головне при
цьому — дотримуватися рекомендацій.

Для прання постільної білизни з бамбука рекомендовано делікатний режим. При цьому температура води має бути не вищою за 30 градусів, а швидкість віджиму — не більше 400–500 оборотів. Якщо температура буде високою, це вплине на теплоізоляційні властивості волокон. Якщо вона, навпаки, буде низькою, то не вдасться ретельно випрати білизну і позбутися складних плям.

Щоб освіжити ковдру та видалити забруднення, необхідно використовувати рідкий мийний засіб для делікатних тканин. Звичайний пральний порошок проникає у волокна, звідки важко вимивається. Додавати відбілювач чи кондиціонер для пом'якшення білизни не потрібно. За бажання в барабан пральної машини можна закинути чисті тенісні м'ячики. Вони не дадуть наповнювачу збитися в грудки.

Полоскання та віджимання

Машинне прання краще тим, що дає можливість ретельно прополоскати виріб. При ручному пранні потрібна велика кількість води, яку доводиться ще й міняти кілька разів. Якщо погано прополоскати ковдру, у тканині залишиться пральний порошок або гель, який може спровокувати алергію чи неприємний запах.

При пранні в машині швидкість віджиму має бути не більше 500 оборотів. Якщо виріб переться вручну, потім потрібно дати воді стекти. Для цього потрібно перемістити випрану ковдру у велику місткість. Віджимати та викручувати його не можна. Це пошкодить волокна та погіршить теплоізоляційні властивості бамбука.