2 груд. 2021 11:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

162

0

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися

Обмін досвідом у Румунії


Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися

Делегація Вінницької області завітала з офіційним візитом до Румунії, зокрема до міста Ясси. Там її учасники вітали, підписували угоди, обговорювали співпрацю та відвідали Ясський міжнародний аеропорт.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

30 листопада Вінницька делегація вітала румунський народ з Національним Днем Румунії, а також була підписана низка угод, організовано економічні місії та візити творчих делегацій.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися

Під час урочистих заходів члени делегації разом із керівництвом Ясського повіту Румунії взяли участь у святковому марші та церемонії покладання квітів до пам'ятника Штефану чел Маре.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 2

Окрім того, обговорювали співпрацю та відкриття площі дружби в м. Ясси, приуроченої до відзначення 30 років дипломатичних відносин між Україною та Румунією.

На площі буде встановлено пам’ятник видатному поету та генію українського народу Тарасу Шевченку, а також видатному українському державному діячу, гетьману Війська Запорозького, автору однієї з перших у Європі конституцій Пилипу Орлику, похованого в Яссах.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 3

1 грудня учасники делегації відвідали Ясський міжнародний аеропорт та працювали над встановленням співпраці між Ясським та Вінницьким аеропортами.

Наразі вінницький аеропорт знаходиться в процесі реконструкції, відповідно до програми Президента України «Велике будівництво», яка включає реконструкцію аеровокзалу та злітно-посадкової смуги. Завершення планується до кінця 2023 року.

Тому встановлення співпраці між Ясським міжнародним аеропортом та Вінницьким аеропортом, а саме відкриття регулярних рейсів між Яссами і Вінницею сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості області, налагодженню ділових контактів та розвитку туристичного потенціалу обох регіонів та країн.

Зустріч відбулась за участю Президента Ясської повітової Ради Костела Алексе, Генерального Консула Румунії в м. Чернівці Ірини Лоредани Стенкулєску та Секретаря Ясського Повіту Лакраміоари Верніки-Даскалеску.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 4

Очільник департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко зазначив, що Ясський аеропорт цікавий для Вінниччини як транзитне сполучення до Європи, оскільки наявність великої кількості рейсів до багатьох країн Європи і світу, низька цінова політика та відмінний сервіс є саме тими чинниками, які мають зацікавити українських подорожувальників.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 5

До складу Вінницької делегації увійшли: заступник Голови обласної Ради Дмитро Чаленко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та ректор ВНТУ Віктор Біліченко.

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 6

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 7

Чиновники з Вінниччини поїхали в Румунію: з ким зустрічалися та про що домовлялися - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА