19 лют. 2023 10:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

126

0

Дефіциту потужності в енергосистемі України, і на Вінниччині, немає

Дефіциту потужності в енергосистемі України, і на Вінниччині, немає

Станом на ранок 19 лютого дефіцит потужності в енергосистемі України, і на Вінниччині, відсутній.


Дефіциту потужності в енергосистемі України, і на Вінниччині, немає

Станом на ранок 19 лютого дефіцит потужності в енергосистемі України, і на Вінниччині, відсутній.

Про це повідомляє «Укренерго».

«Споживання найнижче за весь тиждень, що є характерним для ранку неділі. Зростання споживання прогнозується ввечері та завтра на ранок. Зараз для енергосистеми є надзвичайно важливим уникати як пікових навантажень, так і провалів у споживанні. Просимо розподіляти користування енергоємними приладами впродовж доби.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується.

Генерація: всі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів «Укренерго» та графіками.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Водночас у разі зміни ситуації та при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання будуть продовжені вже завтра», - йдеться в повідомленні.

Відключення за графіком все ще вимушено застосовуються через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі.

Також погодинні відключення можливі в окремих районах Києва та Київської області у зв’язку з проведенням обленерго ремонтних робіт.

При цьому без вихідних тривають ремонтні роботи на Одещині та в інших регіонах, де магістральні мережі неодноразово були атаковані ракетами та дронами росіян.

«Нагадуємо, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години», - повідомили в «Укренерго».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне