16 черв. 2022 11:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

533

0

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам

. Ціни за свою творчі поробки виставляли самі і вони були дуже символічні


Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам

Картини, сережки, патріотичні магнітики, іграшки – в Козятині діти принесли свої роботи на ярмарок щоб зібрати гроші на потреби військових. Ціни за свою творчі поробки виставляли самі і вони були дуже символічні. За дві години діти зібрали 2133 гривні.

Картини із яєчної шкаралупи 7-річна Інна продавала за 20 гривень.

«Я відвідую гурток «Барви». Мені дуже подобається робити картини із яєчної шкарлупи. Це зовсім не важко. Спершу олівцем я роблю ескіз картини. Подрібнюю яєчну шкарлупу, розфарбовую під колір майбутнього малюнку. Потім приклеюю її на ескіз. І чекає поки все висохне. На фініші після покриваю лаком і все – картина готова. Я зробила уже пів сотні таких картин», - каже дівчинка.

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам

9-річна Евеліна Гоноровецька полюбляє робити прикраси. На ярмарок вона принесла сережки, кільця і браслети. Відвідувачі часто зупинялися біля її прилавку. А поруч біля неї свої роботи виніс 10 річний Ростислав. Його батько зараз теж виконує військовий обов’язок і захищає країну. Тому хлопець із задоволенням доєднався до благодійної справи.

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 2

«Мій тато і інші тати воюють за нас і захищають нас, тому я вирішив їм допомагати. Я змайстрував іграшки з пластиліну, з ниток, зв’язав патріотичні браслети. Мені подобається майструвати. Я сам придумую дизайн своїх іграшок. Ліплю їх із повітряного пластиліну, це розвиває уяву і моторику рук. Я відчув, що це хобі допомагає мені у навчанні. Моя улюблена іграшка - це планета земля. На виготовлення однієї іграшки я витрачає пів години свого часу. Тому і ціні дуже символічні- велика іграшка коштує 15 гривень, а маленька – 10 гривень. Я вже зібрав біля 80 гривень і впевнений, що зможу виторгувати більше для наших воїнів», - каже Ростислав.

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 3

Найбільше на ярмарку було представлено картин. 7-річна Марія Мельник принесла свої пейзажі.

«Я з п’яти років навчаюсь в художній школі. Я також надсилала свої малюнки на різноманітні конкурси і займала перші і другі місця. Зараз прошу хто стільки дасть. Хочу дуже допомогти воїнам і тому вибрала найкращі свої малюнки»,- каже Марія.

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 4

Організаторка благодійного ярмарку Дарина Гуменюк розповідає, що в Козятині такий захід провели вперше.

«Ми взяли приклад із інших регіонів, зокрема, подібні ярмарки проводилина Західній Україні. Це важливо, що діти можуть долучитися особисто продавши свої роботи та речі, до збору коштів на потреби бійців. Ідея була спонтанна і ми її реалізували за два дні. Досить багато учасників відреагувало – це 25 дітей. Моя 5-річна дитина продавала свої улюблені книги. Тривав ярмарок із 17 до 19 години і ми за цей короткий проміжок часу діти назбирали 2133 гривні. Ці кошти ми передаємо нашій місцевій територіальній обороні. Вони мають список потреб, найбільше - це закупівля телевізорів. В нас була прозора скринька, біля якої наші юні музиканти грали на скрипці і виконували українські пісні. Це перший досвід проведення такого заходу і вважаю він пройшов успішно», - каже Дарина.

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 5

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 6

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 7

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 8

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 9

Діти на Вінниччини продавали свої вироби на ярмарку, щоб допомогти воїнам - фото 10

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото редакції