8 берез. 2023 14:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

1010

0

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків

Розподіл хромбуків здійснено пропорційно до поданої громадами потреби


До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків

У межах робочої поїздки до Вінницької області 8 березня міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з керівниками територіальних громад та передав сертифікати і сучасні хромбуки для освітян. У зустрічі взяли участь начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, народний депутат України Ірина Борзова та Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Про це інформує Вінницька обласна військова адміністрація.

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків

«2428 ноутбуків - це лише старт, який закриває приблизно 25% потреб Вінницької області. Будемо працювати й надалі для того, щоб спільними зусиллями і центральної влади, і військово-цивільної адміністрації, і народних депутатів забезпечити наших освітян засобами реалізації освітнього процесу», - підкреслив Міністр.

Сергій Шкарлет зазначив, що проект почався ще в травні 2022 року, коли на Світовому освітньому форумі провели перемовини з представниками компанії Google, домовившись за 100 тисяч ноутбуків, які сьогодні мають назву хромбуків.

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 2

«Сподіваюся, що і на місцях освітяни оцінять зручність цього пристрою. Велика подяка працівникам освіти за незламність, зокрема за те, що вже за 10 днів після повномасштабного вторгнення розпочали освітній процес. Нам всім здавалося тоді, що це неможливо, але кожного свій фронт – освітяни показали що їхнє організаційне завдання – забезпечувати освіту наших дітей, а не просто освітній процес», - підсумував міністр.

Сергій Борзов наголосив, що під час війни до галузі освіти мають бути гнучкі підходи. Необхідно, щоб всі заклади освіти, навіть у найвіддаленіших громадах області, були забезпечені відповідною технікою.

«Наша область провела колосальну роботу, як і вся країна. Робимо все можливе для того, щоб діти мали змогу продовжувати здобувати освіту. Зараз є можливість проводити навчання і онлайн, і офлайн, використовувати змішані форми роботи в школах і класах. На сьогодні 85% освітніх закладів працюють офлайн або в змішаному форматі. До 1 вересня минулого року було створено понад 600 укриттів для організації належного освітнього процесу офлайн», - зазначив начальник ОВА.

Сергій Борзов нагадав, що 2428 хромбуків, які сьогодні отримають 558 навчальних закладів Вінниччини, - це вже друга партія необхідних електронних девайсів. Минулого року, у рамках зазначеного проекту, вже було передано 2327 ноутбуків для закладів освіти.

Здоров’я, миру і перемоги побажала освітянам Ірина Борзова, нагадуючи що в перші години повномасштабного вторгнення саме заклади освіти прихистили на Вінниччині тисячі переселенців.

«Це були жінки з дітьми, які втікали від обстрілів, які рятували своїх дітей. Я відвідувала заклади освіти і бачила як весь колектив допомагає цим людям, як кухарі готують зранку, і вдень, і вночі, щоб нагодувати дітей. В перші дні заклади освіти прийняли територіальну оборону, і я пам’ятаю як це було важко. Освітяни сьогодні організовують різні благодійні проекти для допомоги військовим, передають частину зарплати на потреби ЗСУ, наближаючи нашу перемогу», - зазначила Ірина Борзова.

Сергій Моргунов зауважив, наскільки важливо, щоб та згуртованість, яку українці демонструють уже 378 днів, – і територіальні громади, і освітяни, продовжувалася надалі.

«Дякуємо Сергію Миколайовичу за підтримку галузі освіти. За те, що є розуміння проблем, викликів та шляхів їх подолання», - підсумував міський голова.

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 3

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 4

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 5

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 6

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 7

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 8

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 9

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 10

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 11

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 12

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 13

До Вінниці приїхав Шкарлет, на заклади освіти області передали 2428 хромбуків  - фото 14

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА