25 серп. 2022 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

27

0

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor

Щоб вода в басейні була чистою та придатною для купання, використовується спеціальна хімія для басейнів


Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor

Щоб вода в басейні була чистою та придатною для купання, використовується спеціальна хімія для басейну. Залежно від виконуваних функцій хімічні препарати для басейну поділяються на:

  • Дезінфектанти
  • Альгіциди
  • Коагулянти

Також існують препарати, які чистять чашу басейну, забезпечують правильну роботу хімії та покращують якість води: видаляють надлишки металів, вирівнюють pH води та хлору.

Дезінфектанти

Почніть догляд за басейном з ударної обробки води. Для такої дезінфекції використовуйте хлор швидкої дії AquaDoctor C-60 або С60Т. Препарати містять 60% активного хлору, ефективно дезінфікують воду, вбивають шкідливі бактерії, знищують плісняву та грибки.

Як альтернативу хлору ви можете використовувати гіпохлорит натрію – цей рідкий засіб зручно застосовувати за допомогою дозувальних насосів. Якщо ви дезінфікуєте дитячий басейн або застосування хлору небажано, оберіть безхлорний метод дезінфекції – активним киснем або засобом на основі перекису водню.

Хлорні засоби бувають трьох видів:

  • Рідина
  • Гранули
  • Таблетки

Рідка форма випуску підходить, якщо в басейні є дозувальний насос, гранули популярні для басейнів з нестандартною формою, коли потрібно дотримуватися унікального дозування. Таблетки зручні в зберіганні та дозуванні, використовуються в ручному режимі та закладаються в дозатор хімії або скімер.

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor

Для регулярної обробки води використовуйте хлор AquaDoctor С-90T. Додайте знезаражувальний засіб повільної дії у дозатор хімії або скімер у басейні.

Таблетка підтримує нормальний рівень хлору та забезпечує чистоту води. Залежно від роботи фільтрувальних установок, таблетки розчиняються протягом 7–14 днів, після чого потрібно повторювати регулярну дезінфекцію.

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor - фото 2

Альгіциди

Пам’ятайте про те, що в будь-якому басейні заводяться водорості. Спори водоростей заносяться людьми або вітром, а сонячне світло сприяє їхньому розвитку. Спеціально для боротьби з водоростями використовується альгіцид бренду AquaDoctor. Він знищує водорості та запобігає їх розвитку, тому з альгіцидом вода зберігає свою прозорість та чистоту.

Застосовуйте альгіцид AquaDoctor AC – цей препарат є безпечним для здоров’я та не має важких металів. Засіб містить четвертинні солі амонію, які мають потужний протигрибковий та антибактеріальний ефект.

Але якщо вода в басейні дуже брудна та звичайний альгіцид не справляється, застосовуйте альгіцид AquaDoctor AC Mix. Препарат має більш широкий та тривалий ефект. Окрім четвертинних солей амонію, AquaDoctor AC Mix містить комплекс іонів міді. Завдяки такому складу препарат ефективно знищує спори, грибки та водорості.

Зверніть увагу на те, що перевищення концентрації міді у воді шкодить здоров'ю людини, тому при використанні AquaDoctor AC Mix обов'язково вимірюйте рівень міді спеціальним тестером.

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor - фото 3

Коагулянти

Крім водоростей у басейн потрапляють неорганічні забруднення. З ними успішно справляються фільтри. Але що робити з найдрібнішими частинками, які не вловлюються фільтром? Використовуйте коагулянти AquaDoctor! Це препарати, які склеюють найдрібніші частинки забруднень між собою та перетворюють на згустки. Такі утворення можна усунути фільтрами або водним пилососом. Після коагулянтів вода стає не лише чистою, а й кришталево прозорою.

Оптимальна температура води для виконання коагуляції має бути не нижче ніж +25 °С. Важливо пам’ятати, що за нижчих температур води необхідно збільшувати дозування коагулянту

Доглядайте басейн з хімією AquaDoctor - фото 4

Перед використанням хімії для басейну необхідно виміряти рівень рН води та її температуру. Відхилення цих показників у той чи інший бік норми можуть знизити ефективність впливу препаратів. Рівень рН має бути в межах 7.2–7.4.

Регулярно використовуйте якісні хімічні препарати, та ваш басейн завжди буде чистим та приємним для купання.