20 берез. 2023 17:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

255

0

Двоє захисників із Вінниччини загинули в гарячих точках, на Донеччині

Двоє захисників із Вінниччини загинули в гарячих точках, на Донеччині

Вічна пам'ять героям


Двоє захисників із Вінниччини загинули в гарячих точках, на Донеччині

Захищаючи свободу та територіальну цілісність України, на війні загинули двоє військових з Вінниччини. У запеклих боях своє життя за Україну віддали жителі Стрижавської та Оратівської громад.

Про це повідомили на сторінках громад.

Юрій Кононенко загинув 9 березня у Бахмуті. Серце героя зупинилося за місяць до 51-го дня народження.

Двоє захисників із Вінниччини загинули в гарячих точках, на Донеччині

«Добрі спогади залишив по собі Юрій Іванович. Народився у Вінниці, там же закінчив школу №29. В одному з місцевих училищ здобув спеціальність регулювальника радіоелектричної апаратури. У 1986 році переїхав жити до Стрижавки. Мав армійський досвід, тож пізніше влаштувався працювати начальником варти до Стрижавської виправної колонії. Саме у війську зміг реалізувати свій потенціал.

Від початку повномасштабної війни пішов до територіальної оборони, став командиром взводу. Служив в одному підрозділі зі старшим сином Андрієм, для якого був прикладом витримки і мужності.

У березні нинішнього року Юрія Кононенка з псевдо «Туман» направили у гарячу точку на Донеччині, де він гідно виконував бойові завдання.

9 березня у Бахмуті наш земляк отримав важке поранення і був евакуйований до Дружківської лікарні, а потім – до Дніпра. На жаль, врятувати його не вдалося», - трагічну новину повідомив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.

Сергій Літвінко загинув 3 березня 2023 року в ході бойових дій, від отриманих поранень, несумісних з життям, в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

Двоє захисників із Вінниччини загинули в гарячих точках, на Донеччині  - фото 2

«Захисник народився 04 квітня 1976 року у м. Вінниця. У 1978 році разом з батьками переїхав на постійне місце проживання у селище Оратів.Сергій був призваний на військову службу під час мобілізації на особливий період, брав безпосередню участь в антитерористичній операції в період з 2018 року по 2020 роки. 14 вересня 2022 рокуСергій Літвінко по мобілізації був призваний в ряди Збройних сил України. В листопаді 2022 року отримав поранення, та після одужання знову пішов захищати Батьківщину. Вінбув сміливим і відданим своїм побратимам, займав посадугранатометника», - повідомили сумну звістку на сторінці Оратівської селищної ради.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисників.

Вічна пам'ять героям.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info