24 листоп. 2022 08:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

642

0

Енергетики відновили електропостачання на Вінниччині після повного відключення

Енергетики відновили електропостачання на Вінниччині після повного відключення

Вінниччина пережила повне відключення електроенергії, але після блекаута енергетики до кінця доби заживили всю область!


Енергетики відновили електропостачання на Вінниччині після повного відключення

Після чергових російських терористичних атак 23 листопада на об’єкти критичної інфраструктури, у Вінницькій області був блекаут. Але енергетикам до завершення доби вдалось заживити всю область після повного знеструмлення.

Як все відбувалось, написав керівник АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

«Сьогодні масштабна аварія мене застала в диспетчерській. Почала критично падати частота в електромережі. 48,5 Гц. Диспетчери заметушилися. Вводять аварійні відключення - не ефективно. Відпрацьовують СПЕЦ ГАВи - не ефективно! Частота 46!!! Це вже ПОНАДКРИТИЧНО!!! І потім починається жах гендиректора - ЛАВИНА ЧАСТОТИ… 43-38-34 … все… повне відключення Вінницької області – БЛЕКАУТ», - пише Андрій Поліщук.

Він зазначає, що ці події відбувались протягом 10 хв.

«Енергосистема розвалилась… Хвилина розгубленості… Не віриться. БЛЕКАУТ!!! Працює АВР, піднімаємо дизеля, розгортаємо старлінки, підключаємо диспетчерську. Є зв’язок! Диспетчер повідомляє радісну новину! Є джерело (назвати не можу). Тривога? Та яка там тривога.. Розгортаємо енергетичний штаб. 40 хв часу заживили центр. Година - вінницьке міське кільце. Прибули хлопці від Сергія Борзова на чолі з Олександром Піщиком. З мером Вінниці Сергієм Моргуновим оперативно вирішуємо як відновити роботу електротранспорту, заживити лікарні і Вінницяоблводоканалу.

Диспетчери НЕК Укренерго із моїми диспетчерами Вінницяобленерго працюють як єдиний механізм чітко і злагоджено.

Дві години після аварії - заживлено більшу частину області. Я біжу хлопцям за кавою. Вони оперують мережею чітко і філігранно.

22.55 заживлено всю область! Частота 50.00 Гц. Прекрасна робота хлопці! Пишаюся!», - поділився Андрій Поліщук.

Енергетики відновили електропостачання на Вінниччині після повного відключення

Як відомо, 23 листопада, після 14.00, через російські ракетні обстріли Вінниця залишилась без світла. Електротранспорт зупинився, рух тролейбусів відновили частково о 17 годині, а пізніше і рух всього електротранспорту.

Вчора сили оборони протиповітряної оборони збили 51 ворожу ракету із 70 випущених по Україні, але, на жаль є влучання, є загиблі і поранені.

Як повідомлялось, на Вінниччині під час ракетної атаки ворог обстрілював об’єкти критичної інфраструктури. Також є влучання і поранено людину.

По всій Україні в рамках проекту підтримки людей розгорають «Пункти незламності». 193 «Пункти незламності» вже є на Вінниччині.

23 листопада, Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info