18 груд. 2017 11:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Україна
0

90

0

Гройсман сказав, коли в Україні зникнуть черги у дитсадки

Гройсман сказав, коли в Україні зникнуть черги у дитсадки

 Децентрілазація дозволить громадам жити без черг у дитсадки


Гройсман сказав, коли в Україні зникнуть черги у дитсадки

 Децентрілазація дозволить громадам жити без черг у дитсадки.

Про це наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час проведення прес-заходу, який для регіональних журналістів організувала Асоціація міст України.

«Я ставлю завдання до 2020 року ліквідувати черги до садочків. Це питання номер один – і я буду вимагати від міських голів, голів ОДА підтримати (це рішення). Українські діти не мають стояти у чергах», - сказав Володимир Гройсман.

Презентуючи журналістам показники Державного бюджету на 2018 рік, Володимир Борисович підкреслив: «Децентралізація — це один із пріоритетів року, що наближається. Буде побудовано 2000 нових об’єктів у громадах: школи, дитсадочки, басейни, громадський простір. Що саме будувати — вирішуватимуть самі громади, оскільки саме на місці видніше, що потрібно будувати та розвивати. У бюджеті передбачено Державний фонд регіонального розвитку в обсязі 6 мільярдів гривень, субвенція на підтримку розвитку інфраструктури об’єднаних громад — 1,9 мільярда, субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів — 5 мільярдів гривень».

Гройсман сказав, коли в Україні зникнуть черги у дитсадки

Головне, що тепер громади можуть будувати дитячі садочки навіть там, де чекали на це десятиріччями. Так, наприклад, 5 грудня цього року у селі Букатинка, що у Чернівецькому районі відкрити садочок «Бокотик». Ще раніше, у листопаді до нового дитсадока пішли маленькі мешканці села Гавришівка Вінницького району.

Нагадаємо, Уряд затвердив поетапний план дій на 2017—2019 роки поетапного створення додаткових місць у закладах освіти для дітей дошкільного віку. Наступного року у Вінницькій області планують відкрити 6 нових дитячих садочків на 560 місць.

Вінниця.info