14 трав. 2021 17:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

94

0

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики»

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики»

До лав обласної партійної організації було прийнято 200 нових членів


Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики»

Вінницька обласна організація політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» провела свою партійну конференцію 14 травня в Тульчині на площі біля Палацу Потоцьких.

До лав обласної партійної організації було прийнято 200 нових членів: депутатів Вінницької обласної та міської рад, голів територіальних громад, секретарів та голів фракцій місцевих рад і учасників проекту «Молодіжний резерв партії». На конференції також сформували новий склад Ради Вінницької обласної організації партії.

Захід зібрав партійців не тільки з Вінниччини, участь у ньому взяли представники центрального апарату та делегації від організацій з інших регіонів. До роботи конференції також долучилися колишні міністри Є.Нищук, О.Саєнко, В.Черниш та Г.Новосад, ексзаступники міністра, експерти тощо.

- В Україні на додачу до всіх криз і управлінських провалів останнього року додається ще одна криза – політична, - сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман у вступному слові. – Верховна Рада стрімко втрачає стабільну більшість, а отже не може швидко ухвалювати потрібні країні рішення.

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики»

За його словами, «брак компетентності, брак професіоналізму та брак відповідальності влади» призводить «до багатьох проблем і криз: у боротьбі з епідемією, в економіці, у соціальному захисті людей».

Гройсман переконаний, що найбільші виклики, які сьогодні стоять перед Україною, окрім зовнішніх загроз, - це руйнування державних інституцій, криза довіри людей до влади, провальна кадрова політика і стрімке скорочення середнього класу, як основного двигуна економічного розвитку країни. Небажання вирішувати саме ці фундаментальні питання веде до більш точкових криз – як провал вакцинації від COVID-19, неконтрольована міграція, передусім молоді, невизначеність із забезпеченням людей похилого віку, зростання бідності.

- Держава віддалилася від проблем українських родин. І це теж робить нас вразливими, - зазначив Володимир Гройсман. - Українці втомилися від непрофесіоналізму, беззаконня, нещирості, імітації та постійних провалів.

Володимир Гройсман вважає, що протистояти цьому можна шляхом неухильного слідування кільком пріоритетам, це – наділення людей реальною владою на місцях, реальна боротьба з корупцією, формування сильних державних інституцій і вирішення питань безпеки.

- Я маю надію та впевненість, що нова якість української політики розпочнеться з нашої команди «Української Стратегії», - сказав Гройсман. - Це буде політика, заснована на принципах компетентності, професіоналізму та відповідальності. Наше бачення майбутнього складається з 5-ти пріоритетів: наділити людей владою, дозволити Україні увійти у вищу лігу розвинених демократичних держав, створити сильні державні інституції, поліпшити якість життя кожного українця, захистити культуру, ідентичність та територіальну цілісність України.

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики» - фото 2

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики» - фото 3

Володимир Гройсман закликав всіх, хто розділяє цю позицію, доєднуватися до команди партії.

Голова Вінницького обласного осередку партії, мер Вінниці Сергій Моргунов наголосив, що розвиток будь-якої громади базується на двох принципових речах – тісному діалозі з жителями і стратегічному баченні в досягненні цілей.

- Треба чути людей і правильно розставляти пріоритети. А децентралізація надала нам колосальні можливості, - сказав Сергій Моргунов. - Сьогодні реформа не завершена, не ухвалені остаточні зміни до Конституції. Але децентралізація – найбільш ефективний механізм управління. І прикладом використання механізмів децентралізації та правильного стратегічного розвитку громад є вінницький регіон і Вінниця, де сформовані ефективні органи влади, працюють визнані на загальнодержавному рівні програми розвитку.

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики» - фото 4

Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий нагадав, що коли команда «Української Стратегії Гройсмана» йшла на місцеві вибори, то обіцяла людям: «Ми виправдаємо вашу довіру!»

- І це були не порожні слова! Ми чітко слідуємо нашому принципу – «Кожний житель Вінниччини – важливий». Ми здатні приймати рішення і здатні їх втілювати у життя, - зазначив очільник облради. - Нині громади Вінниччини на сесіях своїх рад активно ухвалюють плани розвитку на наступні 10 років – Стратегію 2030.

Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики» - фото 5

За його словами, для підтримки становлення громад та стимулювання їхнього розвитку обласна рада запровадила дієвий механізм - конкурс «Комфортні громади», конкурс з ремонту, реконструкції та будівництва комунальних доріг і приступила до розробки комплексної та масштабної програми «Питна вода». Він переконаний, що кожна громада на Вінниччині може та повинна стати комфортною для своїх жителів, причому в усіх сенсах.

- Наша партія зміцнює свої позиції у Вінницькій області. Я впевнений, що ми станемо прикладом для всієї України і за якістю процесу партійного будівництва, і за результатами своєї діяльності, - додав Вячеслав Соколовий.

Пресслужба політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана»