13 берез. 2021 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

152

0

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу»

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу»

13 березня відбувся з’їзд партії «Слуга Народу»


Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу»

У Києві 13 березня відбувся з’їзд партії «Слуга Народу». У заході взяли участь перші особи держави, народні депутати, депутати місцевих рад від «Слуги Народу», делегати від кожної з областей. Делегати від Вінницької області – народна депутатка Ірина Борзова, голова облдержадміністрації Сергій Борзов, депутатка Вінницької міської ради Юлія Головчук, координатор «Зе!Молодіжки» Микола Кобися та голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк.

Під час урочистої частини з’їзду з вітальним словом звернувся до учасників та гостей Президент України Володимир Зеленський.

«Чекаю від партії «Слуга Народу» бути постійно на передовій реальних змін, бути першопроходцями, зосередитися на дійсно важливих законах, а не на дрібницях, що імітують бурхливу діяльність. Потрібен осмислений підхід до політики та державного управління. Маємо думати на декілька кроків вперед в рамках нашої єдиної стратегії. Партія має бути джерелом ініціатив, ідей, реформ, а головне - нових професійних та порядних кадрів для України».

У своїй промові Президент наголосив: «У перекладі з французької мови «партія» означає частина. Партія представляє частину суспільства, яка її обрала. Переконаний, що «Слуга Народу» буде працювати не для частини українців, не для 73 чи 54 відсотків, а на благо всіх громадян, для 100%. Впевнений у цьому на 200%».

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу»

Голова парламенту Дмитро Разумков, виступаючи перед учасниками з’їзду, зазначив, що тільки спільний рух уперед депутатів Верховної Ради і представників місцевої влади дасть можливість досягти результатів.

«Буде багато викликів, але, лише рухаючись спільно, розуміючи, навіщо ми прийшли сюди, попри виклики, я бажаю, щоб усі ми проходили цей шлях щодня з високо піднятою головою», – підсумував голова парламенту Дмитро Разумков.

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу» - фото 2

«Завдяки роботі багатьох людей, внаслідок зусиль великої команди – Офісу Президента, Уряду, Верховної Ради – вдалося перетворити передвиборчу програму Президента і партії на стратегію змін в країні. Ми станемо першими політиками, які виконають передвиборчі обіцянки», - на цьому наголосив віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук.

«Ми будемо будувати мирну країну, з міцними інститутами, з найкращими умовами для інвестицій, з досконалими інфраструктурами і народовладдям, що панує у всій країні. Двадцять секторальних напрямків, які охоплюють всі сфери суспільного життя – від реінтеграції тимчасово окупованих територій до розвитку молоді і спорту; від освіти і культури – до публічної безпеки і юстиції, від економіки і промисловості – до соціального забезпечення», - пояснив він.

«Сьогодні ми розглянемо питання змін у системі управління партією. Хочемо зробити її більш сучасною, яка реально об’єднає людей, котрі прийматимуть політичні рішення – як на місцях, так і в центральній владі», – повідомив очільник партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу» - фото 3

На з’їзді затвердили нову редакцію Статуту партії, відповідно до якого створили два керівних органи – Політичну раду партії та Національну раду громад. Народна депутатка з Вінниччини Ірина Борзова увійшла до складу Національної ради громад.

«В Нацраді громад будуть обговорюватись проекти державних рішень, що стосуються місцевого самоврядування і регіональної політики, які потім втілюватимуться в життя. Рада стане майданчиком для обміну досвідом регіональних організацій. Також у функціях ради попередньо розглядати та надавати рекомендації Політичній раді партії щодо відкликання депутатів місцевих рад за народною ініціативою. Рада громад наділена повноваженнями скликати парламентську фракцію Слуги народу та Політичну раду партії», - роз’яснила Ірина Борзова.

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу» - фото 4

Ірина Борзова з Вінниччини увійшла до складу Нацради громад партії «Слуга Народу» - фото 5