1 черв. 2020 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

3460

0

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області

1 червня в Головному управлінні Нацполіції Вінницької області представили нового керівника – Івана Іщенко


Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області

Керівником Головного управління Нацполіції Вінницької області став Іван Іщенко. Нового начальника 1 червня у Вінниці представив голова Нацполіції Ігор Клименко. Івана Іщенка призначили замість Юрія Педоса, якого відсторонили від посади через стрілянину в Броварах за участі «вінницьких». До призначення у Вінницю, Іщенко Іван Володимирович працював заступником начальника ГУНП в Одеській області.

Голова Нацполіції Ігор Клименко рід час представлення віздначив, що Іван Іщенко – досвідчений офіцер, з 18-річним стажем роботи в правоохоронних органах, який розпочинав службу оперуповноваженим карного розшуку, працював заступником начальника райвідділу та керівником райвідділів поліції, очолював превентивний блок поліції, перебував на посаді заступника начальника поліції Одещини.

З біографії відомо, що в 2005 році він закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. В 2011-2013 роках він очолював Тарутинське відділення міліції, потім проходив стажування в обласному управлінні внутрішніх справ, брав активну участь у подіях 2 травня 2014 року. Після цього деякий час очолював Овідіопольський райвідділ. Потім зайняв пост начальника управління громадської безпеки обласного УВС, перейменованого згодом в управління превентивної діяльності. У лютому цього року полковник поліції Іван Іщенко захистив в Харківському національному університеті внутрішніх справ дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук.

Одружений, виховує двох синів.

В декларації посадовця – земельна ділянка в Одеській області та автомобіль Audi Q3 2016 року випуску, в користуванні - квартира і паркінг в Одесі.

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 2

1 червня біля будівлі ГУНП у Вінницькій області зібралися ветерани АТО/ООС та представники місцевого осередку Національного корпусу, аби поспілкуватися з новим очільником поліції щодо його участі в подіях, які відбувалися в травні 2014 року в Одесі в Будинку Профспілок. Загалом на Театральній зібралися кілька десятків людей. Зрештою, зібралася ініціативна група з ветеранів та членів Нацкорпусу, які і пішли спілкуватися з Іваном Іщенком. Решта чекали зовні.

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 3

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 4

«Що стосується 2 травня 2014-го року, що усіх турбує. Тоді дійсно я був відряджений на стажування в Одеське управління тоді ще Головного управління Міністерства внутрішніх справ України і проходив стажування десь тиждень на посаді начальника управління громадської безпеки. Як ви правильно сказали, не приймав рішення тоді. Мною було прийняте рішення і було затримано, це можна перевірити, більше 100 так званих «тітуханів», прибічників «руського міру». Може, навіть до 200. Коли я вже розумів, що щось не те коїться. І особисто, своїми руками, я відстоював наше місто, Одесу, і віддавав особисто вже потім розпорядження про арешт прибічників «руського міру».

Все, що я міг на той час, я йшов і своїми руками затримував цих людей. Цю інформацію перевіряли дуже багато разів», – розповів Іван Іщенко ініціативній групі.

«З інтернету, з інших джерел була отримана інформація, що пан Іщенко в 2014-му році, в травні сприяв «сєпарам» і російським агентам в тому, щоб створити безпорядки в Одесі. Проте, Іщенко навів факти своєї діяльності якраз в зворотному плані. І поки тим, що він нам сказав, ми задоволені. Проте, в нас є інші претензії до діяльності поліції у Вінницькій області загалом. Пан Іщенко сказав, що йому треба час, аби розібратися, і що він буде приймати заходи до наведення порядку.

Головне наше питання було по діях пана Іщенка в Одесі в травні 2014-го року. Це головне питання, яке всіх цікавило. Пан Іщенко пояснив, що в Одесі в травні він був на стажуванні на посаді начальника громадської безпеки обласного управління. Тобто, він не був людиною, яка приймала тоді рішення, не був людиною, яка могла організовувати якісь дії. Тим не менш, він особисто брав участь в затриманні проросійських агентів. Ми це перевіримо, але такою відповіддю ми задоволені», – повідомив за результатами зустрічі голова осередку Національного корпусу Вінницької області Ігор Княжанський.

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 5

«Будемо придивлятися до нього, питати своїх побратимів з Одеси та області, хто він. І чи приймав безпосередню участь в подіях біля Будинку Профспілок, як він себе поводив. Треба знаходити живих свідків тих подій. І тоді більш ясно буде.

Треба дві сторони слухати», – розповів Вінниця.info голова громадської організації «Спілка учасників АТО Липовецького району» Юрій Яремчук.

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 6

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 7

Іван Іщенко - новий керівник ГУ Нацполіції у Вінницькій області  - фото 8

Вінниця.info, фото - власні та поліції