23 груд. 2021 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

231

0

Хвороби та шкідники розсади — як швидко здолати підступних ворогів?

Хвороби та шкідники розсади — як швидко здолати підступних ворогів?

Шкідники та хвороби розсади овочевих. Засоби для боротьби зі шкідниками. Препарати для лікування розсади. Тля – це маленькі комашки, які п’ють сік зі стебла та листя, що призводить до загибелі рослини.


Хвороби та шкідники розсади — як швидко здолати підступних ворогів?

Вирощування овочів не обходиться без екстрених дій, що спрямовуються на боротьбу зі шкідниками та хворобами. Саме тому фермери та дачники завжди заздалегідь замовляють препарати за посиланням https://gibrid.net.ua/ua/category-zasobi-zakhistu-roslin, які мають бути у «аптечці першої допомоги», і які зможуть врятувати урожай.

Шкідники та хвороби розсади овочевих

Нині існує багато різновидів шкідників та не менша чисельність хвороб, які перешкоджають нормальному росту та розвитку рослин. Серед поширених проблем значиться:

  • тля;
  • метелики;
  • павутинні кліщі;
  • мурахи;

грибкові інфекції;

  • бактеріальні захворювання.

Тля – це маленькі комашки, які п’ють сік зі стебла та листя, що призводить до загибелі рослини. Наразі відомо багато різновидів тлі, тому шкідник може знищити не тільки розсаду, а й знівечити дорослий кущ. Найчастіше тля з’являється на огірках, винограді та плодових деревах.

Метелики завдають шкоди перебуваючи у стані личинок, кліщі та мурахи спроможні знищити культури у дорослому вигляді. Грибкові інфекції призводять до загнивання стебел та плодів, а також стають причиною опадання квітів та зав’язу. Зараження ними може призвести до втрати урожаю. Збудники бактеріальних захворювань проявляються гниллю, висихання стебла розсади та саджанців, а також плямистістю та обпіками.

Боротьбу зі збудниками можна проводити за допомогою народних та хімічних засобів. Хімікати показують кращі результати, ніж настої, які більш підходять для проведення профілактики.

Препарати для боротьби зі шкідниками та збудниками слід підбирати з урахуванням типу рослин, часу дії речовин, способу нанесення. До того ж при підборі речовини слід враховувати, як довго вона буде виводитися зі стебла та як скоро треба буде збирати урожай.

Засоби для боротьби зі шкідниками

Для боротьби зі шкідниками беруть порошкоподібні та рідкі засоби. Перші можуть використовуватись для посипання ґрунту та приготування розчинів для обприскування та поливу. Рідкими засобами (готовими) також обробляють землю навколо рослин або проводять обробку у місцях скупчення мурах та їх личинок.

В залежності від активної речовини, всі препараті розподіляють на групи за способом дії. Дуже популярними є засоби, котрі виробляють токсичний для шкідників отруту. Такі речовини варто використовувати не тільки для знищення, а й для профілактики. Препарати не є хімікатами, тому вони менш шкідливі для рослин та можуть використовуватись навіть при вирощуванні розсади.

Серед поширених препаратів для боротьби з комахами також виділяють засоби, що складаються з солей калійних кислот. Діюча речовина має широкий спектр дії та дозволяє водночас зі знищенням деяких шкідників позбутися найпоширеніших проблем з бактеріями та збудниками інфекційних хвороб.

Препарати для лікування розсади

Найчастіше допомоги потребують дорослі рослини, але може статися так, що хворіють саджанці. Задля запобігання розповсюдження захворюваності треба використовувати комплексні препарати хімічного походження. Саме вони мають змогу швидко припинити зараження та допоможуть позбутися проблем з розвитком у майбутньому.

При перших проявах захворювань, таких як:

  • висихання стебла,
  • скручування листя,
  • почорніння пагонів,

а також поганий розвиток рослини без причини слід провести обробку за допомогою фунгіцидів.

Препарати слід підбирати за переліком проблем, вказаним виробником. До того ж слід звернути увагу на кратність обробки, час (до або після поливу, вранці або ввечері), застереження щодо компонування речовин для профілактики та лікування. Засоби, що мало впливають на рослини та володіють високими захисними властивостями містять в собі сінну паличку та ґрунтовий грибок. Такі ліки діють швидко, не накопичуються у стеблах та плодах та не завдають шкоди довкіллю та людині.

Замовити профілактичні засоби та препарати, що допоможуть подолати проблеми, викликані бактеріальними та інфекційними захворюваннями, а також спричинені появою шкідників, можна в інтернет-магазині «Гібрид». Доставка хімікатів можлива у будь-який населений пункт України. Для зв’язку з консультантами працюють телефони +38 (098) 104-64-07 та +38 (099) 354-94-09.