30 груд. 2023 09:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

166

0

«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем

«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем

У цивільному житті був приватним підприємцем, займався тактичним спорядженням та одним із перших у місті запроваджував курси з тактичної медицини


«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем

За освітою «Князь» – психолог, 7 років працював за фахом у центрі соціальних служб. У цивільному житті був приватним підприємцем, займався тактичним спорядженням та одним із перших у місті запроваджував курси з тактичної медицини. Тепер він пілот БПЛА в окремій роті Сил територіальної оборони Вінниччини.

«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем

Історію військовослужбовця написали на сторінці 120-ї бригади.

«Я прекрасно розумів, що ця повномасштабна війна неминуча. Таке усвідомлення прийшло ще в 2019 році, коли підписував контракт резерву з теробороною, - каже військовослужбовець з позивним «Князь». – Ці російські нелюди та мародери, які чинили жахіття в українських містах, нищили все – заслуговують лише на ненависть. Для того, щоб їх зупинити потрібні такі прості хлопці, як я та мої побратими. Ми не професійні військові. Ми – вчителі, приватні підприємці, айтішники, які спиняють усю цю російську наволоч».

«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем  - фото 2

«Найголовніше в моїй роботі це те, що наше устаткування, техніка, можливості і досвід допомагає рятувати життя, берегти кров і піт побратимів-розвідників, - каже «Князь». Кожен оператор безпілотника – по суті розвідник і завдяки спеціальним засобам ми можемо залітати туди, куди небезпечно заходити, або інколи буває, що й неможливо. І дістаємо ту інформацію, яку звичайний розвідник може не отримати.

За словами військовослужбовця, наразі йде війна сенсорів і технічного устаткування. І як показує бойовий досвід – в кого є технічні можливості, навички і вміння той і перемагає, а не кількість техніки. Найголовніше – це командна робота усього підрозділу. Є люди які допомагають орієнтуватися, планують операцію, прикривають. Це командна гра.

«Я тут заради близьких, рідних, своїх дітей, дружини. Якщо раніше я чітко я розумів що таке перемога, то зараз у кожного хто служить – вона своя. Для когось це зустріч із рідними, а для когось, коли відвоюють його рідне село чи місто. У кожного свої мотиви. Для мене вона настане коли виконаю свій обов’язок і зможу знаходитися зі своїми рідними. Вони поставились до мого рішення з розумінням і підтримкою, адже прекрасно усвідомлюють, якщо відсиджувалися вдома, то перемоги не буде.

Ми все подолаємо!», - переконаний військовослужбовець.

«Князь» - пілот БПЛА Сил територіальної оборони Вінниччини, який до війни був підприємцем  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info