9 груд. 2021 10:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

127

0

Коли використовуються пояси та корсети для спини?

Коли використовуються пояси та корсети для спини?

За статистикою, до 80% дітей мають незначні або значні дефекти постави, а кожен другий дорослий заявляє, що страждає на болі в спині


За статистикою, до 80% дітей мають незначні або значні дефекти постави, а кожен другий дорослий заявляє, що страждає на болі в спині. Нестача фізичного навантаження, ожиріння, надмірна вага, неправильне становище тіла на роботі або під час сну, а також травми хребта та відсутність поінформованості та правильної профілактики здоров'я в цій галузі змушують багатьох відвідати ортопеда та вийти від нього з рекомендацією носити ортопедичний корсет.

Реабілітаційні корсети, ортопедичні пояси, попереково-крижові ремені — всі ці вироби, по суті, є різновидами спинальних ортезів, найважливішим завданням яких є утримання хребта у певному положенні. Залежно від типу порушення та конкретних реабілітаційних рекомендацій для кожного пацієнта, а також від виду нездужання та його безпосередніх причин використовуються різні стабілізатори, що мають різний діапазон дії. У магазині ортопедичних товарів https://ortocomfort.ua/ можна знайти рішення на будь-який випадок.

ортопедический корсет

Корекція дефектів хребта у дітей

Ортопедичний корсет використовується при виправленні (або, швидше, запобіганні посиленню) дефектів хребта у дітей. Фахівці наголошують, що діагностика та ефективне лікування мають проводитися не лише у найменших дітей. Хребет підлітка все ще розвивається, а це означає, що він певною мірою "податливий", тобто піддається як деформації, так і корекції.

Тому ортопедичний корсет, виготовлений на замовлення (зазвичай із термопластичного матеріалу), підходить як для підлітка, так і для дорослої людини. Рекомендується у разі діагностованого сколіозу (бокового викривлення хребта), а також у разі так званої круглої спини у дитини, тобто кіфоза (надмірного викривлення хребта назад у грудному відділі) або лордоза (надмірного викривлення хребта вперед у поперековому відділі).

Якщо відхилення від норми невелике, стабілізатор не потрібен, достатньо гімнастики, що коригує, але якщо викривлення/вигин хребта перевищує 20 градусів, необхідний корсет. Залежно від причин деформації та її тяжкості, корсет може бути більш менш ефективним у різних пацієнтів. Однак зазвичай його носять у період лікування практично без перерви (тобто близько 20 або навіть 22 години на день — з перервами на реабілітаційні вправи та гігієнічні заходи).

ортопедический корсет

Однак тут слід чітко наголосити, що ортопедичні корсети не творять чудес, говорячи розмовною мовою. В даному випадку очікується, перш за все, ефект уповільнення прогресування захворювання або припинення посилення дефекту хребта у дитини шляхом досягнення відносної симетрії тулуба, зміцнення стабілізації хребта та оптимального розподілу сил.