4 берез. 2023 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

2521

0

Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ

Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ

4 березня комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро України визначила трьох кандидатів


Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ

4 березня комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро України визначила трьох кандидатів. Серед них – колишній прокурор з Вінниці.

Про це повідомляє пресцентр НАБУ.

Кандидати:

1. Гупяк Сергій

Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ

2. Кривонос Семен

Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ - фото 2

3. Осипчук Роман

Колишній вінницький прокурор може очолити НАБУ - фото 3

«Завданням комісії було оцінити доброчесність, професійний досвід, знання та якості кандидатів з метою визначення трьох фіналістів; забезпечити прозорий і справедливий підхід до відбору нового Директора НАБУ та слугувати незалежним арбітром для учасників конкурсу.

Комісія врахувала досвід проведення попередніх конкурсів на керівні посади в органи державної влади та поєднала етапи конкурсу з вимогами, передбаченими Законом України про НАБУ», – йдеться у повідомленні НАБУ.

Конкурс проходив у декілька етапів. Зокрема, на першому етапі збору документів, було отримано 78 пакетів документів, опрацьовано на відповідність вимогам конкурсу і допущено до наступного етапу 74 кандидати. Другий етап тестування складався із серії тестів, як то тестування на знання законодавства, тестування на загальні здібності та навички, оцінювання особистісних компетенцій та виконання практичного завдання.

За результатами усіх тестувань та практичних завдань на третьому етапі залишилися 21 кандидат. Фінальний етап співбесід передбачав співбесіду на доброчесність та співбесіду на професійну компетентність. Як результат, комісія відібрала трьох кращих кандидатів.

Серед кандидатів на посаду директора НАБУ, вінничанин Сергій Гупяк. В автобіографії, яку надав Сергій Гупяк, беручи участь в конкурсі на посаду керівника НАБУ, йдеться:

Сергій Гупяк середню освіту здобув у Вінниці. У вересні 2003 року вступив до Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого. Закінчив навчання у виші в 2008 році, отримавши повну вищу освіту з відзнакою за спеціальністю «Правознавство». Також пройшов військову підготовку при кафедрі загальноосвітніх та правових дисциплін Військово-юридичного факультету Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.

У Збройних Силах України не служив.

У червні 2012 року закінчив з відзнакою Національну академію прокуратури України.

В органах прокуратури працював з 4 квітня 2008 року, починаючи з посади слідчого Вінницької міжрайонної природоохоронної прокуратури. З жовтня 2013 року обіймав керівні посади в органах прокуратури.

З 17 березня 2021 року до 31 січня 2022 року працював начальником 4-го слідчого відділу Територіального управління ДБР. А з 1 лютого 2022 року працював керівником зазначеного відділу, Підполковник ДБР.

До кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягувався. Не має судимості. Не є був та не є членом політичних партій. Не займався підприємницькою діяльністю.

Одружений, виховує двох синів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, колаж ЦПК, фото кандидатів – sud.ua