21 листоп. 2022 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

110

0

Критерії вибору кавомашини: основні функції

Критерії вибору кавомашини: основні функції

Важливими критеріями вибору є вартість та функціонал кавомашини


Багато людей починає свій ранок саме з чашки кави, а для того, щоб вона була смачною і ароматною, потрібно вміти правильно її заварювати. Ну а якщо у вас на це немає часу, тоді вам потрібна функціональна кофемашина. Виробники пропонують широкий модельний ряд з різними опціями та у різному ціновому сегменті. Бувають побутові моделі та професійні.

Критерії вибору кавомашини: основні функції


Критерії вибору

Важливими критеріями вибору є вартість та функціонал. Пам'ятайте, що за кожну функціональну можливість необхідно доплачувати. Найдорожчими є:

  • можливість автоматичного приготування капучіно та латте;
  • наявність сенсорного дисплея;
  • різноманітні функції регулювання.

Найпоширенішими опціями, які необхідні для зручного використання є:

  • налаштування помелу зерен, від цього залежить міцність і насиченість;
  • програмування кількості мелених зерен кави з урахуванням обсягу води;
  • можливість регулювати носик видачі в залежності від висоти чашки;
  • можливість окремої подачі гарячої води;
  • самоочищення від накипу.

Якщо ви любите латте та капучино, то вам варто звернути увагу на можливість їх оперативного приготування за допомогою натискання однієї кнопки. Це позбавить вас необхідності спочатку збивати молочну піну, потім окремо варити каву, а потім все це змішувати. За вас все зробить кавоварка. Якщо у вас в сім'ї є діти, то варто вибирати модель, у якої є молочне меню, це дозволить вам збивати молочну піну без кави. Наявність такого функціоналу коштуватиме вам на 20% дорожче, але ви зрозумієте, що це дуже корисна опція.

Моделі, що володіють перерахованими функціями, відносяться до середнього цінового сегменту. Пам'ятайте, що наявність капучинатора потребує особливого догляду, щоб не допустити скисання молока та утворення хвороботворних бактерій. Основний догляд за капучинатором включає його промивання після кожного приготування напою з молоком і використання дезинфікуючого розчину раз на тиждень.

Якщо ви розглядаєте більш функціональні кавомашини, тоді вам варто робити вибір із моделей преміум-класу. Вони мають максимальний набір функцій, що дозволяє регулювати кожен параметр і персоналізувати смаки власника. Налаштування по насиченості, аромату та міцності зберігаються і вам не доведеться щоразу їх налаштовувати. Такі моделі включають самодіагностику, підключення до Bluetooth, автоматичне промивання та ін.