22 трав. 2022 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

112

0

Литва повністю припиняє імпорт російських енергоносіїв

Литва повністю припиняє імпорт російських енергоносіїв

Європейська енергетична біржа Nord Pool припинила торгівлю електроенергією від єдиного російського імпортера в країнах Балтії


Литва повністю припиняє імпорт російських енергоносіїв

З сьогоднішнього дня, 22 травня, Литва повністю припиняє імпортувати російські енергоносії – нафту, газ і електроенергію.

Про це повідомила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Олена Кондратюк зазначила, що країна повністю відмовилася від російських енергоносіїв. За необхідності литовці будуть покривати свої потреби імпортом з інших цивілізованих і демократичних країн.

«Гідний приклад для наслідування усіма іншими державами Євросоюзу! Необхідне повне звільнення Європи від залежності у вигляді російської нафти, газу, вугілля, електрики. Для рф - це завжди була геополітична зброя, а не економіка»,- зауважила Заступниця Голови Верховної Ради України.

Зазначимо, що раніше у Міністерство енергетики Литви повідомили, що Європейська енергетична біржа Nord Pool вирішила припинити торгівлю електроенергією від свого єдиного російського імпортера в країнах Балтії «Інтер РАО».

«Це не тільки надзвичайно важлива віха для Литви на шляху до енергетичної незалежності, але також демонстрація нашої солідарності з Україною», - зазначив міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвис.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info