20 груд. 2022 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

153

0

Малюнками маленьких вінничан проілюстрували книжку австралійської письменниці

Малюнками маленьких вінничан проілюстрували книжку австралійської письменниці

Маленькі вінничани стали ілюстраторами книжки австралійської письменниці


Малюнками маленьких вінничан проілюстрували книжку австралійської письменниці

Дитяча письменниця Джейд Метр з Австралії надихнулася малюнками маленьких українців і створила казку «Космічний готель «Україна». До видання увійшли ілюстрації 13 дітей із Вінниччини.

Про це Вінниця.info повідомили організатори всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків, який проводиться за ініціативою ГО «Асоціація Ноосфера».

«Щорічно в Україні відбувається конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. За чотири роки свої роботи надіслали понад 30 тисяч учасників. Цьогоріч війна завадила довести конкурс до кінця, але організатори, ГО «Асоціація Ноосфера», вирішили підтримати українських дітей. Вони звернулися до австралійської письменниці Джейд Метр із пропозицією перекласти деякі з її космічних казок українською, аби малеча могла прочитати надихаючі історії і відволіктися від тривожних новин», - зазначають організатори.

Авторка ж, побачивши конкурсні малюнки дітей, запропонувала написати казку саме для них. Так з’явився «Космічний готель «Україна» - історія про те, як повинні збуватися дитячі мрії. Ця книга має на меті підтримати українських дітлахів, а ще повернути слову ракета його єдине правильне, мирне значення.

«Якщо є такий готель, то він має належати дітям: з України та з усього світу, які хочуть поділитися своїми мріями та натхненням. І ця книга виникла з цієї ідеї про інклюзивне, надихаюче місце, яке належить лише дітям, для них і ними створене, де вони можуть будувати нове майбутнє»,- розповіла Джейд Метр.

До видання увійшло 427 малюнків дітей з усієї України. Серед них 11 - з Вінниці та 2 з області. В Австралії книга вийшла у видавництві Storyberries. Українською її переклала ГО «Асоціація Ноосфера». Книжка є у відкритому доступі - безкоштовно її можна прочитати за посиланням: https://noospherespace.art/UkrainianSpaceHotel

Малюнками маленьких вінничан проілюстрували книжку австралійської письменниці

Малюнками маленьких вінничан проілюстрували книжку австралійської письменниці - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, ілюстрації - з книги