5 груд. 2022 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

199

0

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано

Дівчинка напередодні Дня Незалежності України отримала пам’ятну медаль "За волонтерство"


На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано

Восьмирічна Марійка із містечка Бар відома у рідному містечку не лише музичним талантом, а й своєю волонтерською діяльністю. До початку зими дівчинка щовихідних виходила на ринкову площу рідного міста і давала концерт, граючи на фортепіано. Вона наважилася на цей вчинок, заради батька, який захищає країну, а також заради інших воїнів, яким вкрай необхідно було придбати автомобіль.

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано

«Ще в шість років я привела донечку в музичну школу. В неї від природи гарний музикальний слух. Марійка брала участь у різних конкурсах, фестивалях. Донька вигравала перші та другі місця, гран-прі. Вона зараз в третьому класі музичної школи, але їй уже дають програму за 5 клас. Тато Марійки з перших днів війни пішов захищати країну. Коли він потрапив безпосередньо на передову стали потрібні дрони і автомобілі, і повстало питання, де взяти кошти?

До нас в місто приїхали діти із Браїлова. І тоді в мене закралась думка, щоб Марійка теж виступала. І тут на день народження я подарувала їй синтезатор. Ще Марійці подарували 2900 гривень. І вона 2000 гривень передала на придбання автомобіля татові. Вона розуміла, що йому важко. Потім вона почала грати концерти на площі в Барі. Спершу дуже хвилювалась, а зараз навпаки рветься грати й хоче надалі допомагати», - розповідає мама дівчинки, волонтерка Ольга Власенко.

Власні благодійні концерти Марійка розпочинала з виконання Гімну України, а далі пливуть мелодії: «Червоної калини», коломийок, народних пісень, Бетховена, Баха… Біля імпровізованої сцени завжди було людно. Скринька для пожертв ніколи не була порожньою. Загалом юній волонтерці на потреби воїнів вдалося зібрати майже 100 000 гривень.

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 2

«Перша сума, яку донька зібрала – це були 7300 гривень. І так що вихідних, Марійка також назбирала кошти і я придбала на цілу бригаду кофти-фліски - на цілий батальйон, де служить її тато, потім на 80 бригаду теж придбали теплий одяг. Марійка також товаришує з хлопчиком, а його батько, теж в ЗСУ, він воював під Авдіївським напрямком і його родина збирала кошти на автомобіль. Донька вийшла грати, каже: «я теж допоможу йому назбирати на автомобіль». Тоді вона також передала 7300 гривень. Отак почує, що потрібно десь зібрати кошти й вона вже біжить на площу грати. В нас є волонтер, що опікується тваринами, і збирає допомогу, а вона донька уже каже: «мамо, хочу познайомитися із цією жінкою, я буду грати й котикам буду ковбаску купувати», - розповідає Ольга Власенко.

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 3

Дівчинка напередодні Дня Незалежності України отримала пам’ятну медаль «За волонтерство» та подяку від голови Барської громади за «Допомогу Збройним Силам України». Цими відзнаками вона нині пишається найбільше.

«Я горджуся, що серед багатьох моїх вихованців є така маленька бджілка-трудівниця, яка вносить і свій вклад у нашу спільну перемогу. У Марійки велике творче майбутнє, бо від природи вона наділена гарними музичними задатками. Вона дуже багато працює, займається з цікавістю, не боїться брати участь у конкурсах, і це її стимулює до активної роботи. Нещодавно вона здобула перемогу у міжнародному конкурсі піаністів в Америці. Марійка отримала перше місце», - говорить викладач по класу фортепіано Барської дитячої музичної школи Тетяна Некрасова

Надалі юна волонтерка мріє навчитися грати на органі та скрипці й також вона зараз в пошуках ідей, як ще допомагати воїнам, аби якнайшвидше її, та інші воїни повернулися додому із перемогою.

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 4

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 5

На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 6На Вінниччині 8-річна дівчинка зібрала 100 000 гривень для військових, граючи на фортепіано - фото 7


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title