23 берез. 2023 09:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

141

0

На Вінниччині повідомили про підозру посадовцю, який незаконно «роздав» 66 га державної землі

На Вінниччині повідомили про підозру посадовцю, який незаконно «роздав» 66 га державної землі

Збитки державі склали майже 2 млн 200 тис. грн.


На Вінниччині повідомили про підозру посадовцю, який незаконно «роздав» 66 га державної землі

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури слідчим повідомлено про підозру державному реєстратору відділу економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою однієї із сільських рад Могилів-Подільського району Вінницької області, який незаконно зареєстрував 66 га земель за фізичними особами (ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства підозрюваний, маючи індикатор доступу до Реєстрів, виданий Державним підприємством «Національна інформаційна система», з порушенням Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» прийняв незаконне рішення про державну реєстрацію права власності за фізичними особами 33 земельних ділянках площею 66 га, які розташовані поза межами населених пунктів Могилів-Подільського району на підставі підроблених документів, в результаті чого вони незаконно вибули із власності держави.

Відповідно до висновку земельно-оціночної експертизи експертною установою встановлені збитки державі на суму майже 2 млн 200 тис. грн.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративна