3 лют. 2022 17:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

112

0

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів

На зборах Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» одноголосно підтримали рішення про відкликання двох депутатів Липовецької та Ямпільської міської ради


На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів

Сьогодні відбулась значуща подія, як для політичної партії «Слуга Народу», так і для кожного виборця: на Вінниччині відкликають за народною ініціативою двох депутатів Липовецької та Ямпільської міської ради від «Слуги Народу».

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів

На зборах Вінницької Обласної організації політичної партії «Слуга Народу» одноголосно підтримали рішення про застосування імперативного мандату та відкликання двох депутатів Липовецької та Ямпільської міської ради за народною ініціативою – Петренка Сергія Миколайовича та Івасенка Олега Івановича.

Проведення зборів ініціював голова Вінницької Обласної організації політичної партії «Слуги Народу» Ірина Борзова.

Як йдеться у рішенні зборів, для відкликання цих депутатів за народною ініціативою є відповідні підстави.

Зокрема, що стосується Сергія Петренка:

-депутатом не виконано вимоги ст. 16 Закону, щодо необхідності звітувати перед виборцями;

-відносно депутата Петренка Сергія Миколайовича наявне судове рішення, що набрало законної сили у справі №136/607/21 про порушення Податкового законодавства;

-31.10.2022 у Липовецькій територіальній громаді відбувалися вибори на посаду міського голови, в цей час депутат Петренко Сергій Миколайович здійснював агітацію за кандидата який був висунутий іншою політичною партією про що є відео та фотоматеріали, чим порушив програму та ідеологія партії.

Щодо Олега Івасенка є наступні підстави:

- не виконано вимоги ст. 16 Закону, щодо необхідності звітувати перед виборцями;

- відносно депутата Івасенка Олега Івановича наявне судове рішення, що набрало законної сили у справі №153/397/20 за скоєне адміністративного правопорушення;

- згідно інформації наданої апаратом Ямпільської міської ради депутат Івасенко Олег Іванович був присутній на 4 (чотирьох) пленарних засіданнях міської ради з 14 (чотирнадцяти), тобто депутат пропустив більше половини пленарних засідань.

Під час заходу також було вирішено повідомити про факт зборів Липовецьку та Ямпільську обласну територіальну виборчу комісію та направити протокол Зборів Вінницької Обласної організації партії «Слуга Народу» Національній Раді Громад для попереднього розгляду та надання рекомендацій Політичній Раді Партії щодо відкликання зазначених депутатів за народною ініціативою.

Ірина Борзова, очільниця Вінницької Обласної організації, наголосила:

«Слуга Народу» – перша політична партія, яка на практиці застосувалаімперативний мандат. Йдеться про механізм відкликання депутатів, які втратили довіру виборців. Це було одним із перших пунктів програми нашої політичної сили», - сказала Ірина Борзова.

Депутатка переконана, що якщо депутат забуває обіцянки, які давав своїм виборцям, забуває програму з якою йшов, яка команда його делегувала, то цей депутат має бути відкликаний.

«Депутати мають навчитися цінувати народну довіру та знати, що за зраду виборців їх чекає не ефемерна політична відповідальність, а реальне позбавлення депутатського мандата», - наголосила голова обласної організації.

В парторганізації й надалі стежитимуть за діяльністю депутатів. Адже, бути депутатом «Слуги Народу» - це мати величезний кредит довіри, як від однопартійців, так і від виборців. І тому, хто цим нехтує, не місце ні у фракції, ні у партії «Слуга Народу».

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 2

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 3

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 4

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 5

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 6

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 7

На Вінниччині за народною ініціативою відкликають двох депутатів  - фото 8