4 лют. 2022 11:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

245

0

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування

Смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце в області


На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування

У Вінницькій області смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце. Щодня від раку помирає 8 мешканців області. Щорічно 4 лютого за ініціативою «Міжнародного союзу проти раку» (UICC) відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. Гаслом цьогорічної кампанії є «Усунення прогалин у догляді».

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

Кількість хворих у яких виявлено злоякісні новоутворення також зростає. Сьогодні, в обласному канцер-реєстрі майже 47 тисяч вінничан із діагнозом рак. Хоча ще кілька років тому цей показник становив 40 тисяч пацієнтів у області в яких діагностовано пухлини.

За словами директора Подільського регіонального центру онкології Володимира Шамрая торік, діагноз рак почули 4600 мешканців регіону. Із моменту виявлення хвороби 25% хворих померли протягом року. Відсоток занедбаних випадків онкопроцесів усіх локалізацій за два роки в області зріс з 18% до 26%.

Найбільш поширеними видами злоякісних пухлин є: рак молочної залози, рак легень, рак товстої та прямої кишки, рак передміхурової залози, рак шкірита рак шлунка.

На черговій сесії обласної Ради депутати прийняли Програму «Підтримки та розвитку галузі охорони здоров’я Вінниччини на 2021-2025 роки».Основним із пунктів якої,є – підтримка онкопацієнтів і боротьба з онкологічними захворюваннями.

«Смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце в області. За даними лікарів, пацієнти часто звертаються коли хвороба уже запущена. Тому потрібно працювати над профілактикою і ранньою діагностикою злоякісних новоутворень. Це можливо завдяки запровадженню скринінгових програм та створення Центрів профілактичної допомоги в опорних лікарнях. Над цим працюватимемо спільно із Подільським регіональним центром онкології», - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна.

У департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА зазначили, що цього року НСЗУ збільшила тарифи на лікування онкологічних захворювань. Так, на 10 тисяч гривень збільшиться тариф на хіміотерапевтичне лікування - до 36 тисяч, аза лікування дітей від онкохвороб НСЗУ сплачуватиме закладам до 131 тис. грн. Тариф за лікування онкогематологічних захворювань зріс з 54 тис. грн до 74 тис. грн.

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування  - фото 2

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування  - фото 3

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування  - фото 4

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування  - фото 5

На Вінниччині зростає кількість хворих на рак. Статистика і тарифи на лікування  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.