14 січ. 2022 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

195

0

«Намагався дати позитивних емоцій людям»: водій чорного BMW про своє «дрифт-шоу» на вінницькому «Ліверпулі». Відео

«Намагався дати позитивних емоцій людям»: водій чорного BMW про своє «дрифт-шоу» на вінницькому «Ліверпулі». Відео

Порушнику загрожує два адміністративні протоколи


«Намагався дати позитивних емоцій людям»: водій чорного BMW про своє «дрифт-шоу» на вінницькому «Ліверпулі». Відео

У Вінниці суспільний резонанс викликало дрифтування водія чорного BMW на площі Ліверпуль 13 січня. Після 14 години, іномарка заїхала на майданчик між трамвайною зупинкою, фігурами учасників гурту «The Beatles» та новорічної інсталяції. Там намотала кілька кіл, потім виїхала на дорогу. Дійство з різних ракурсів фільмували очевидці, які виклали відео у соціальні мережі. Також, цей факт не залишився непоміченим від камер вуличного спостереження. Через короткий проміжок часу, автівку перепинили правоохоронці на проспекті Коцюбинського.

«На цій площі завжди чимало людей. Окрім закладів харчування, там поруч ліцей та зупинка громадського транспорту. Запис відеокамер ми передали працівникам патрульної поліції», - прокоментував ситуацію керівник Муніципальної варти Вінниці Віталій Чигур.


Порушнику загрожує два адміністративні протоколи.

«Ми встановили особу порушника і вручили йому запрошення з'явитись до управління Патрульної поліції. На нього складуть 2 адмінматеріали: за рух по тротуару і за те, що не увімкнув світловий покажчик повороту», - вже повідомляли Вінниця.info у Патрульної поліції Вінницької області.

«Намагався дати позитивних емоцій людям»: водій чорного BMW про своє «дрифт-шоу» на вінницькому «Ліверпулі». Відео

Візит водія до правоохоронців запланований на 17 січня. І він туди обов’язково піде. Про це молодик репортерам Вінниця.info розповів у короткому текстовому інтерв’ю через соціальні мережі.

«Заїхав просто тому, що був настрій. У мене трирічний стаж екстремального керування. Займався у Києві на автодромі «Чайка». А стосовно того, щоб комусь нашкодити, у мене й у думках не було. Адже, перед тим, як щось зробити, я думав головою», - написав нам хлопець, відомо, йому 21-22 роки.

Як він нам розповів, до Вінниці перебрався з Києва нещодавно. Працює у сфері програмування.

«Вінниця – класне, красиве місто. Думаю, найкомфортніше в Україні. А що стосується коментаторів, які мене обговорюють у соціальних мережах, то це диванні експерти, у яких по життю не все вдалося. От вони й вирішили свій негатив на інших скинути. Я нікого не збивав, не намагався. Я намагався дати позитивних емоцій людям. Вийшло інакше. Комусь «зайшло», комусь ні» - продовжує він.

«Намагався дати позитивних емоцій людям»: водій чорного BMW про своє «дрифт-шоу» на вінницькому «Ліверпулі». Відео  - фото 2

У автомобільних пабліках водій виклав відео, коли цього ж дня, на площі Коцюбинського, його перепинили правоохоронці.

«Я розумію свою провину і не заперечую. Але, спілкування та манери поліції не правомірні. Їх спілкування та дії, це…», - пише водій.

Репортери нашого видання будуть слідкувати за цією історією. Та домовилися з водієм зустрітися під час його візиту до поліції. А тим часом зауважимо, у Вінниці, протягом місяця, дрифтування водіїв у невідповідних для цього місцях, на слуху вже мінімум втретє. У грудні перегони влаштували на парковкаж попід два гіпермаркети, що на околиці міста. А на початку цього тижня, за трамвайною зупинкою по Барському шосе.

«Те що відбувалось на площі Ліверпуль це - неприпустимо! За таке треба жорстко штрафувати, максимально карати та присікати подібне. Те що молоді люди їздять по ночах на парковках, обумовлено тим що у Вінниці немає спеціалізованої постійної локації, місця, або автодрому щоб можна було регулярно займатися дрифтингом та автоспортом. Натомість Вінницький міський голова Сергій Моргунов та міська рада, міський Спорткомітет, всіляко підтримують автоспорт та дрифтинг у Вінниці та Україні. Вінниця єдине місто в Україні де є регулярний Чемпіонат Вінниці та області з дрифтингу. У 2021 році, Вінницька федерація дрегрейсингу та дрифту провели 7 змагань з цього виду. Та змагання з контраварійної підготовки – паралельна гонка. Вінницькій федерації виділили стадіон де ми зробили ремонт та маємо можливість декілька раз на місяць проводити тренування та змагання. Але цей стадіон не дає можливості для повноцінних занять дрифтингом та автоспортом. Тому ми маємо надію, що нам виділять місце та допоможуть облаштувати, щоб Вінничанам будо де займатися цим видом спорту на постійній основі у цивілізований спосіб не заважаючи нікому в будь-який час. А поки такого постійного місця немає, молодики й далі будуть порушувати правила ПДР. Це звісно неприпустимо», - коментує нашій редакції Андрій Гальчинський, президент Вінницької федерації дрегрейсингу та дрифту.


Пан Андрій також зауважує, що 22 січня, на вінницькому стадіоні «Темп», що по вулиці Зулінського, проведуть зимовий Чемпіонат «VFDD-Паралельна гонка/ДРІФТ».

«Запрошуємо всім, хто має бажання підвищити свій рівень керування автомобілем. Навчитись впевнено кермувати, краще відчувати габарити автомобіля, маневрувати. Всім, кому подобається швидкість, хто отримує задоволення від керування автомобілем, хоче вдосконалюватись щодня, корисно провести свій час, отримати досвід та познайомитись з новими друзями», - зауважує Андрій Гальчинський.

Якщо участь у змаганнях візьме від чотирьох дівчат, буде окремий чемпіонат серед водійок. Більше інформації про реєстрацію та умови участі – ТУТ. Про можливість участі у перегонах зауважив і водій чорного «бумера» з вінницького Ліверпуля.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео з соціальних мереж

title

title

title